Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Αυτοδίκαιη αργία σε όσους υπαλλήλους ΑΕΙ δεν απογραφούν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Και επίσημα πειθαρχικό παράπτωμα η μη απογραφή.

Η μη ανταπόκριση των Πρυτάνεων στην αποστολή των στοιχείων των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων οδήγησε τον υπουργό Παιδείας να καταθέσει τροπολογία σύμφωνα με την οποία η μη απογραφή υπαλλήλου στο οριζόμενο χρονικό διάστημα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

Παράλληλα στο άρθρο 103 προστίθεται και το παράπτωμα της μη απογραφής γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την αυτοδίκαιη αργία των υπαλλήλων.

Το υπουργείο λοιπόν φαίνεται ότι θα κάνει πράξη την απειλή της αργίας σε όσους υπαλλήλους δεν καταγράψουν τα στοιχεία τους στην ειδική πλατφόρμα που θα ετοιμάσει το Υπουργείο. Να θυμίσουμε ότι από τα 8 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μόνο τα 4 εξ αυτών απέστειλαν τα στοιχεία των υπαλλήλων τους.

Πρόκειται για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Ιωαννίνων και Κρήτης που μέχρι στιγμής απέστειλαν στο ΑΣΕΠ στοιχεία για τους διοικητικούς υπαλλήλους τους.

Αντιθέτως το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο και το Μετσόβιο δεν απέστειλαν στοιχεία με αποτέλεσμα το Υπουργείο να οδηγηθεί στην πιο πάνω ρύθμιση που θα τιμωρεί με αργία τους υπαλλήλους που δεν θα απογραφούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.