Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ανοίγει τις πύλες του το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εβδομήντα ταινίες από όλο τον κόσμο στην Κύπρο.

Εβδομήντα ταινίες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και 12 Κυπρίων σκηνοθετών, φιλοξενεί το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, το οποίο «ανοίγει» σήμερα στο Θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου έχει ως στόχο να προωθήσει την τέχνη του κινηματογράφου, παρουσιάζοντας και βραβεύοντας τις καλύτερες ταινίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το Φεστιβάλ είναι μια ετήσια εκδήλωση που παρουσιάζει το έργο ταλαντούχων νέων, καθώς και καθιερωμένων σκηνοθετών. Μέσα από αυτό προβάλλονται όλα τα είδη ταινιών συμπεριλαμβανομένων των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές, καθώς και κινούμενα σχέδια.

Το Φεστιβάλ, που οργανώνουν οι πολιτιστικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και το Θέατρο Ριάλτο, τελεί υπό την αιγίδα του δημάρχου Λεμεσού, Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου εξέφρασε τη χαρά του για το ότι ο δήμος στηρίξει μια διοργάνωση, «που συμβάλλει σημαντικά στη δραστηριοποίηση των Κυπρίων καλλιτεχνών στον χώρο του κινηματογράφου».

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Ριάλτο, Γεωργία Ντέτσερ, αναφέρθηκε στο ιστορικό του θεσμού και σημείωσε ότι είναι προς τιμήν του υπουργείου Παιδείας που επέλεξε τη Λεμεσό ως έδρα του, «δείγμα σωστής αποκεντρωτικής πολιτιστικής πολιτικής», αλλά και του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, το οποίο στηρίζει οικονομικά την όλη προσπάθεια.

Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή της για τη συνεχή τεχνική αναβάθμιση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, σημειώνοντας ότι φέτος το επίπεδο στον «απαιτητικό τεχνικό τομέα» ξεπερνά ακόμη και αυτό άλλων χωρών του εξωτερικού.

Λεπτομέρειες γύρω από τις ταινίες, που θα προβληθούν στις επτά μέρες του Φεστιβάλ, αλλά και στις παράλληλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, έδωσαν οι Κύπριοι σκηνοθέτες της καλλιτεχνικής επιτροπής, Αλεξία Ρόϊντερ και Ιωακείμ Μυλωνάς, τονίζοντας ότι, μέσα από παράλληλες δραστηριότητες το κοινό έχει την ευκαιρία για μικρού μήκους κινηματογραφικές αποδράσεις, δημιουργικές αναζητήσεις και διάλογο με σκηνοθέτες και δημιουργούς από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Την τριμελή Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ απαρτίζουν προσωπικότητες από τον χώρο του κινηματογράφου και συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Lars Henrik Gass (πρόεδρος), η Manuela Cernat, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης της Ρουμανικής Ακαδημίας και η Nancy Bishop, διευθύντρια casting, λέκτορας, και ιδρύτρια του προγράμματος Acting For Film, στη σχολή κινηματογράφου της Πράγας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.