Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Διορία στα πανεπιστήμια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άμεσα και μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ζητά τώρα το υπουργείο Παιδείας την κατάρτιση της λίστας με τους 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους από οκτώ πανεπιστήμια που τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας.

Ο υπουργός, Κων. Αρβανιτόπουλος, υπό την πίεση του χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση της λίστας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει να τεθούν σε κινητικότητα μέσα στον Οκτώβριο ζήτησε και δικαστική συνδρομή.

Συγκεκριμένα, με έγγραφό του προς τις εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας, παρήγγειλε την αποστολή από τις πρυτανικές αρχές των ονομάτων των διοικητικών υπαλλήλων, που τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος διαβίβασε και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την σχετική παραγγελία του προς τα πανεπιστήμια. «Παρακαλούμε να επιληφθείτε και να εκδώσετε παραγγελία για την άμεση και πριν την 10η Οκτωβρίου, χορήγηση των ως άνω πινάκων συνδρομής κριτηρίων σε ψηφιακή μορφή και κάθε συναφούς εγγράφου και τη αποστολή τους στα ΑΣΕΠ, κατά τα οριζόμενα από τον νόμο, επιφυλασσόμενοι για τη λήψη και άσκηση κάθε ενδεικνυόμενου και προβλεπόμενου μέσου προστασίας των έννομων συμφερόντων του Δημοσίου» αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού προς τις εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες, ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, ενώ σχετική εγκύκλιο είχε αποστείλει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Θανάσης Κυριαζής.

Τα οκτώ πανεπιστήμια που θίγονται από το μέτρο της κινητικότητας (Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Αθηνών, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Πατρών, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας) από τη δική τους πλευρά κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας την προσφυγή τους για την ακύρωση της επίμαχης ΚΥΑ.

Εκτός από το ΣτΕ, οι πρυτανικές αρχές επισκέφθηκαν χθες το βράδυ και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ενημέρωσαν την Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τη τραγική, όπως τη χαρακτήρισαν οι ίδιοι, κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια της χώρας, ενόψει της διαθεσιμότητας που θα τεθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Οι πρυτάνεις τόνισαν ότι η διαθεσιμότητα οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας των Πανεπιστημίων και των νοσοκομειακών μονάδων και ζήτησαν την παρέμβασή της προκειμένου να παρακαμφθεί η άρνηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου να τους δεχθεί. Την εισαγγελική λειτουργό επισκέφθηκαν οι πρυτάνεις Θ. Πελεγρίνης, Σιμ. Σιμόπουλος, Γ. Μυλόπουλος, Παρ. Τσάρτας και Δημοσθ. Αναγνωστόπουλος.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.