Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Νέα διαρροή στη Φουκουσίμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Και δεύτερη περίπτωση διαρροής μολυσμένου νερού από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία παρατηρήθηκε όπως αναφέρουν σχετικές εκθέσεις την Πέμπτη τις οποίες επιβεβαιώνει ο διαχειριστής του εργοστασίου. Και αυτή η δεύτερη διαρροή σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών αφορά ιδιαίτερα μολυσμένο νερό από τις δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος του πυρηνικού εργοστασίου, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι τα ραδιενεργά απόβλητα έχουν φτάσει στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι μετρήσεις που διενεργήθηκαν επί ενός τμήματος του νερού που έχει διαρρεύσει έδειξε εξαιρετικά αυξημένο επίπεδο ακτινοβολίας που φτάνει τα 200.000 μπεκερέλ. Στο στο εσωτερικό της δεξαμενής εμφανίζεται επίπεδο ακτινοβολίες ίσο των 580.000 μπεκερέλ ανά λίτρο. Το νόμιμο όριο για το στρόντιο 90 είναι 30 μπεκερέλ ανά λίτρο.

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως η ποσότητα του ραδιενεργού νερού που διέρρευσε οι τεχνικοί της εταιρείας που εκμεταλλεύεται ενεργειακά τον πυρηνικό σταθμό η Tokyo Electric Power Co, (Tepco) αξιολογούν την ποσότητα στα περίπου 430 λίτρα. Τον Αύγουστο, περίπου 300 τόνοι εξαιρετικά μολυσμένου νερού διέρρευσαν από μια άλλη δεξαμενή αποθήκευσης και πιθανολογείται ότι τα ύδατα αυτά έπεσαν στη θάλασσα.

Οι διαδοχικές αποτυχίες έχουν επαναφέρει την Tepco στο προσκήνιο και τίθεται εκ νέου υπό αμφισβήτηση η ικανότητά της να πραγματοποιήσει μια σύνθετη μορφή καθαρισμού που αναμένεται να διαρκέσει δεκαετίες. Εν μέσω αυξανόμενων διεθνών πιέσεων η κυβέρνηση της Ιαπωνίας παρενέβη πρόσφατα λέγοντας ότι θα χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες για τη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτων στο εργοστάσιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.