Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ραβασάκι στους οφειλέτες του ΙΚΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χιλιάδες ειδοποιητήρια σε όσους χρωστούν στο ΙΚΑ πάνω από 5.000 ευρώ άρχισε να στέλνει από χθες το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), σε μία προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους οφειλέτες στη ρύθμιση χρεών, καθώς μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2013, οι 352.000 οφειλέτες του ΙΚΑ δημιούργησαν και νέα χρέη, ύψους 255 εκατ. ευρώ.

Κατά μέσο όρο, δηλαδή, τα χρέη αυξάνονταν κατά 1,7 εκατ. ευρώ κάθε μέρα. Οι πρώτες ειδοποιήσεις στάλθηκαν μαζικά, μέσω e-mail και κατά προτεραιότητα σε εργοδότες και επιχειρήσεις οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 31/12/2012 και, ταυτόχρονα, καθυστερούμενες εισφορές από 01/01/2013 και, παρόλα αυτά, δεν έχουν κάνει αίτηση, για να ενταχθούν στην τρέχουσα ρύθμιση, που για τις μεν οφειλές μέχρι το 2012 προβλέπει την πληρωμή τους σε 45 δόσεις, ενώ για τα χρέη του 2013 σε 12 δόσεις.

Στελέχη του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών είπαν στον «Ε.Τ.» ότι την πρώτη μέρα στάλθηκαν πάνω από 6.000 τέτοια e-mails που είχαν το χαρακτήρα της «πρώτης προειδοποίησης» για τακτοποίηση της οφειλής.

Θα ακολουθήσει, μετά από 15 μέρες, δεύτερη προειδοποίηση σε όσους δεν ανταποκριθούν και, αν εξακολουθήσουν να αγνοούν το «μήνυμα», τότε θα σταλεί και τρίτη προειδοποίηση που θα τους ενημερώνει για διαδικασία κατάσχεσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.