Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Έπαθε υπογλυκαιμία την ώρα που οδηγούσε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε «φύλακα-άγγελο» αναδείχτηκε ο οδηγός φορτηγού που βρίσκονταν από πίσω.

Τη ζωή ενός ζευγαριού έσωσε ο οδηγός φορτηγού στη Σκότια, έπειτα από μερικά λεπτά οδήγησης εκτός ελέγχου.

Ο οδηγός Bob Rennie κινούνταν στο δρόμο A82 κοντά στο Dunbartonshire, όταν έκπληκτος είδε το όχημα που βρίσκονταν μπροστά του να μοιάζει εκτός ελέγχου. Στο βίντεο που κατέγραφε το κινητού του Bob, το Ι.Χ. φαίνεται να «χορεύει» πάνω στην άσφαλτο, καθώς δεν διατηρεί μια σταθερή πορεία, αλλά περνάει στο απέναντι ρεύμα και πλησιάζει στα κιγκλιδώματα. Επιπλέον, κάποια στιγμή βγαίνει από το δρόμο και κινδυνεύει να πέσει σε δέντρα.

Μάλιστα, επειδή ο επαγγελματίας οδηγός ακολουθούσε το αυτοκίνητο για ώρα, παρατήρησε άμεσα τη διαφορά στην οδήγηση. «Στην αρχή, αναρωτήθηκαν μήπως ήταν μεθυσμένος, αλλά θα το είχα παρατηρήσει νωρίτερα, έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν ιατρικό θέμα», περιγράφει και πράγματι είχε δίκιο, μιας και ο οδηγός -όπως διαπιστώθηκε αργότερα- ήταν διαβητικός και είχε πάθει υπογλυκαιμικό επεισόδιο.

Αρχικά, ο Bob προσπάθησε να ειδοποιήσει τους άλλους οδηγούς ώστε να μην συμβεί κάποιο ατύχημα, όπως αναφέρει η Daily Mail. «Το ενδιαφέρον μου ήταν να διασφαλίσω πως δεν θα προσπερνούσε κανείς» λέει εξηγώντας ότι χτυπούσε την κόρνα ώστε αφενός να τραβήξει την προσοχή του οδηγού και αφετέρου να ειδοποιήσει τους αντίθετα διερχόμενους ότι υπήρχε πρόβλημα, καθώς αναβόσβηνε ταυτόχρονα τα φώτα του.

Διαπιστώνοντας ότι το αυτοκίνητο εξακολουθούσε να βρίσκεται εκτός ελέγχου, αποφάσισε να το προσπεράσει και να τον αναγκάσει να επιβραδύνει και τελικά να ακινητοποιηθεί. Οι προσπάθειές του τελεσφόρησαν αφού πράγματι το αυτοκίνητο σταμάτησε.

«Δεν ξέρω εάν ο οδηγός αποκτούσε και έχανε τις αισθήσεις του, αλλά ήταν φανερό πως κατάλαβε ότι κάτι υπήρχε μπροστά του και αυτό τον ανάγκασε να επιβραδύνει και να σταματήσει στην άκρη του δρόμου. Πήδηξα έξω και έτρεξα προς αυτόν. Καθόταν και ήταν ζαλισμένος. Δεν είχε συνείδηση τι συνέβαινε. Του έδωσα νερό και μερικά μπισκότα».

Τελικά έφτασαν οι πρώτες βοήθειες, τους παρείχαν ιατρική βοήθεια και μπόρεσε μαζί με τη γυναίκα του να συνεχίσει το δρόμο του, αφού πρώτα ευχαρίστησε το Bob Rennie.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.