Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Τα θετικά και τα αρνητικά στο διάδρομο γυμναστικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάθετε ποια είναι αυτά.

Ο διάδρομος είναι από τα αγαπημένα μηχανήματα των φανατικών του γυμναστηρίου και όχι μόνο. Παρέχει ικανοποιητικά αποτελέσματα στην καρδιαγγειακή προπόνηση και βοηθάει να κάψετε θερμίδες, βελτιώνοντας παράλληλα την αερόβια ικανότητά σας.

Γι’ αυτό ακολουθούν αναλυτικά τα θετικά αλλά και τα αρνητικά που μπορεί να μας προσφέρει η γυμναστική πάνω σε ένα διάδρομο.

Τα θετικά

Ευελιξία: Για ένα γρήγορο περπάτημα σε ανηφόρα, ο διάδρομος προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών σε ό,τι αφορά στην ταχύτητα, την κλίση και την ποικιλία των προγραμμάτων.

Κίνηση: Οι ειδικοί υπογράφουν ότι οι διάδρομοι τελευταίας τεχνολογίας μιμούνται ιδανικά τη φυσική κίνηση για περπάτημα, τζόκινγκ ή τρέξιμο.

Δύναμη: Αντίθετα με τις απόψεις αρκετών, το τρέξιμο και το περπάτημα σε διάδρομο, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των οστών και των μυών σας, άρα και τη στάση του σώματος και τη βιωσιμότητά του όσο μεγαλώνετε.

Θερμίδες: Η προώθηση του σώματός σας όταν ασκείστε στο διάδρομο, ειδικά σε προχωρημένα προγράμματα, εγγυάται, σε αρκετά μεγάλο ποσοστό το κάψιμο θερμίδων.

Tip: Ο διάδρομος ενδείκνυται για δρομείς και όποιον προπονείται για να τρέξει σε εξωτερικό χώρο.

Τα αρνητικά

Αρθρώσεις: Όταν τρέχετε στο διάδρομο, ασκείτε ιδιαίτερα μεγάλη πίεση στη σπονδυλική σας στήλη, τους γοφούς, τα γόνατα και τους αστραγάλους σας, ειδικά μάλιστα αν δεν έχετε κάνει πρώτα ζέσταμα. Έστω και εάν κάποιοι διάδρομοι έχουν μεγαλύτερη απορρόφηση στους κραδασμούς, πρέπει να είστε προσεκτικοί, ιδιαίτερα μάλιστα εάν αντιμετωπίζετε ήδη κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ασφάλεια: Η ένταση επάνω στον διάδρομο, ειδικά εάν έχετε επιλέξει να κάνετε sprint σε κεκλιμένο επίπεδο, μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα εάν δεν είστε εξοικειωμένος με το μηχάνημα. Επιπλέον, η προσπάθεια να κρατηθείτε από τη λαβή ενώ τρέχετε, είναι μία πρόκληση από μόνη της.

Στάση σώματος: Μερικές έρευνες αναφέρουν ότι η στάση του σώματος στον διάδρομο μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή αστάθεια και προβλήματα στάσης του σώματος. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η ποιότητα του διαδρόμου.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.