Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

«Την Μαρία δεν την πουλήσαμε»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN πήγε αποστολή στο Νικολάεβο το χωριό των Ρομά που αποδείχθηκε τελικά γενέτειρα της μικρής Μαρίας.

«Οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας, η Σάσκα Ρούσεβα και ο Ατανάς Ρούσεφ, ζουν πουλώντας βότανα που μαζεύουν στο δάσος ή ανακυκλώνοντας απορρίμματα μετάλλων. Εισπράττουν και κάποια γονεϊκά επιδόματα αλλά αυτά δε αρκούν», λέει ένας γείτονάς τους, στο ρεπορτάζ.

Ο συντάκτης του άρθρου επισημαίνει τις δηλώσεις της Ρούσεβα στο βουλγαρικό κανάλι TV7, στο οποίο αρνήθηκε κάθε κατηγορία ότι πούλησε το παιδί της:



«Την δώσαμε. Δεν πήραμε λεφτά. Δεν είχα να την ταϊσω. Δεν άντεξα όταν την είδα στην τηλεόραση».
Η Ρούσεβα αποκάλυψε επίσης ότι δεν είχε ονομάσει ποτέ «Μαρία» τη μικρή αλλά ότι σκόπευε να την βαφτίσει «Στάνκα».

Ανάλογη εκδοχή δίνει και η Κάτια, μία 20χρονη κοπέλα που υποστηρίζει ότι είναι η μεγάλη αδελφή της «Μαρίας». Η Κάτια ζει στο διπλανό χωριό ονόματι Γκούρκεβο. Εχει και αυτή πολύ ανοιχτή επιδερμίδα, κατάξανθα μαλλιά με μια απόχρωση κόκκινου, ενώ τα μάτια της δύσκολα αντέχουν τον έντονο ήλιο.

Εξηγεί πως όταν η μητέρα της είχε κατέβει στην Ελλάδα για να δουλέψει στα πορτοκάλια (το 2009) ήταν ήδη έγκυος. Γέννησε εκεί αλλά δεν είχε λεφτά να γυρίσει στη Βουλγαρία μαζί με τη μικρή. Δεν πούλησε τη Μαρία αλλά την άφησε εκεί και γύρισε στη Βουλγαρία για να προσπαθήσει να κάνει τα χαρτιά της.

Ωστόσο οι αρχές που χειρίζονται την υπόθεση και στις δύο χώρες αμφισβητούν τη συγκεκριμένη εκδοχή, σημειώνει ο συντάκτης επισημαίνοντας τόσο την κράτηση του ζεύγους των Ελλήνων Ρομά Χρ. Σαλή και Ελευθερίας Δημοπούλου με την κατηγιορία της απαγωγής, αλλά και την έρευνα της βουλκγαρικής αστυνομίας που κατηγορεί τους Ρούσεφ ότι πούλησαν τη Μαρία με σκοπό την παράνομη υιοθεσία.

Ο αμερικανός δημοσιογράφος επικαλείται μάλιστα διαπιστώσεις ελληνικών αρχών συμφωνα με τις οποίες στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο Βουλγάρες σε προκεχωρημένη κατάσταση εγκυμοσύνης να ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι μόλις γεννήσουν, παραδίδουν τα παιδιά τους σε άτεκνους Έλληνες βάσει συμφωνημένης τιμής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.