Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Στην τελική ευθεία η δίκη για σκάνδαλο στο ΙΚΑ της Πάτρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοινώνεται την Τρίτη η ημερομηνία της δικαστικής απόφασης.

Στην τελική της ευθεία εισέρχεται η δίκη για τη χορήγηση, περίπου προ 15ετίας, υπερβολικού αριθμού αναπηρικών αμαξιδίων από το ΙΚΑ της Πάτρας, που ζημίωσε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σημαντικά το Ίδρυμα.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, την περασμένη Τρίτη συνεχίστηκε η διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, καθώς και των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο εκ των τεσσάρων εναπομεινάντων κατηγορουμένων.

Όπως είναι γνωστό οι άλλοι κατηγορούμενοι δεν κάθονται πλέον στο εδώλιο αφού τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν. παραγράφηκαν (η υπόθεση εκκρεμεί από το 2004).

Η βασική υπερασπιστική γραμμή, στην οποία κινήθηκαν οι δικηγόροι της υπεράσπισης, είναι ότι παρατηρήθηκε μια σχετική χαλαρότητα κι έγιναν όντως κάποιες παρατυπίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε δόλος από πλευράς των κατηγορουμένων κι ό,τι έκαναν το έκαναν απλά και μόνο για να διευκολύνουν κάποιους ασφαλισμένους.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στη συνεδρίαση της 30ης Οκτωβρίου (την προσεχή Τρίτη), γιατί όχι απλώς θα ολοκληρωθούν τότε οι αγορεύσεις των συνηγόρων, αλλά και θα αποφασίσει το δικαστήριο την ημερομηνία κατά την οποία θ' ανακοινωθεί η απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή των τεσσάρων από τους πέντε κατηγορουμένους (τρεις γιατροί και ένας προμηθευτής), ενώ για έναν από τους γιατρούς πρότεινε την αφαίρεση δύο περιστατικών και την παραγραφή λόγω μετατροπής των υπολοίπων σε πλημμελήματα. Έτσι ο συγκεκριμένος γιατρός δεν κάθεται πλέον στο εδώλιο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.