Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Συμβουλευτικό Κέντρο: Οι γυναίκες σπάνε τη σιωπή τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Μια νέα δομή προστέθηκε στην κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζακύνθου. 
Πρόκειται για το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 4 Οκτωβρίου. Το Κέντρο αποτελεί υπηρεσία πρώτης γραμμής και απευθύνεται σε γυναίκες που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής βία ή διακρίσεις. Η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Κέντρο, λειτουργεί όλο το 24ωρο και έχει αριθμό κλήσης 15900.

Στην υπηρεσία μπορούν να απευθύνονται γυναίκες που έχουν βιώσει σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό, ενδοοικογενειακή βία, εμπορία και διακίνηση (trafficking), αλλά και όσες είναι θύματα ρατσισμού, αποκλεισμού ή περιορισμού λόγω της καταγωγής τους, της φυλής τους, του φύλου τους, της φυσικής τους κατάστασης κτλ. (μετανάστριες, αιτούντες άσυλο, γυναίκες με αναπηρία). Απλοί πολίτες και φορείς, μπορούν να επισκέπτονται το Κέντρο, κατόπιν συνεννόησης, προκειμένου να ενημερωθούν και να λάβουν εξειδικευμένη πληροφόρηση για θέματα ισότητας των φύλων και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται με ειδικευμένο προσωπικό (κοινωνιολόγο, κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο) και παρέχει εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες όπως:
• Ψυχοκοινωνική συμβουλευτική σε θύματα βίας λόγω φύλου
• Συμβουλευτική σε θέματα ισότητας φύλων, δικαιωμάτων γυναικών θυμάτων βίας και σχετικής νομοθεσίας)
• Νομική στήριξη (υποβολή καταγγελίας, μήνυσης, ασφαλιστικών μέτρων κ.ά.)
• Παραπομπή ή συνοδεία, όποτε αυτό απαιτείται, σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες (νοσοκομείο, αστυνομία, κέντρο ψυχικής υγείας, πρόνοια, ξενώνες φιλοξενίας κ.ά.)
• Ενημέρωση, πρόληψη και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να αναζητήσει, στη διεύθυνση του Κέντρου (Κοινοτικό Γραφείο Γαϊτανίου) καθημερινά, 8:00πμ – 16:00μμ ή στο τηλέφωνο 2695025997.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.