Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Βελτίωση - Αναβάθμιση των υπαίθριων γηπέδων μπάσκετ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες βελτίωσης των υποδομών στα υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων και του Αθλητικού Πάρκου Ομονοίας.

«Στόχος μας η αναβάθμιση των χώρων μαζικού αθλητισμού των Σερρών» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε την Δευτέρα 14/10/2013 τόσο στα ανοιχτά γήπεδα της Κοιλάδας, όσο και σ' αυτά της Ομόνοιας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εργασίες ανακαίνισης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι εργασίες βελτίωσης των υπαρχουσών υποδομών στους εν λόγω αθλητικούς χώρους υλοποιούνται στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος προώθησης του μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή των Δήμων Petrich και Σερρών «Sports for All», προϋπολογισμού 180 χιλιάδων (180.000) ευρώ.



Να σημειωθεί ότι η πρόταση για το πρόγραμμα κατετέθη τον Ιούνιο του 2011 κι εγκρίθηκε το Φεβρουάριο του 2013.

Το συγκεκριμένο έργο προβλέπει-εκτός των άλλων-την εγκατάσταση ανυψωτικών συστημάτων προς διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) στο Κολυμβητήριο και στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγ. Αναργύρων και την προμήθεια εξοπλισμού πρώτων βοηθειών για το Εθνικό Στάδιο της πόλης.



Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει την από κοινού με το Δήμο Petrich διοργάνωση ειδικών σεμιναρίων για τις θετικές επιδράσεις της άθλησης στην υγεία, καθώς και αθλητικών αγώνων, στους οποίους θα λάβουν μέρος ομάδες κάθε αθλήματος και κατηγορίας (νέων, ΑΜΕΑ κ.α.).

«Σκοπός μας» τόνισε ο Δήμαρχος «όχι μόνον η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών των Σερρών, αλλά η προαγωγή της ευγενούς άμιλλας και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο λαών, ελληνικού και βουλγαρικού».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.