Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

"Εμείς είμαστε οι γονείς της Μαρίας"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας Βούλγαρος, που εμφανίζεται ως θείος της Μαρίας, και μία Βουλγάρα, που επίσης ισχυρίζεται πως είναι η μητέρα της 4χρονης, φιλοξενούνται με δηλώσεις τους σε βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης. Εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας δίωξης εγκλήματος του υπουργείου δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βουλγαρικών μέσων ενημέρωσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν το ζευγάρι των αθιγγάνων, με τα ονόματα Ατανάς και Σάσκα Ρούσεβι, οι οποίοι φέρονται ότι είναι οι βιολογικοί γονείς του κοριτσιού.





Η βουλγαρική εφημερίδα «Τρουντ», που επικαλείται ανεπίσημες πηγές, αναφέρει πως το ανδρόγυνο των Ρομά ζει στο Νικολάεβο τα τελευταία 7 με 10 χρόνια, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και άλλα δύο από τα παιδιά τους μοιάζουν με την 4χρονη Μαρία.







Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει: «Ο αδερφός του πατέρα της Μαρίας, το όνομα του οποίου είναι Άγγελ, αποκάλυψε λεπτομέρειες γύρω από την υιοθέτησή της. Όπως ισχυρίζεται, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα, όταν οι δύο γονείς της δούλευαν σε συγκομιδή ελιών και πορτοκαλιών. Οι γονείς άφησαν όμως, το μωρό τους στην Ελλάδα, επειδή δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου να επιστρέψουν μαζί του στη Βουλγαρία. Το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, ωστόσο, διηγήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "BTV", ότι οι γονείς πήραν λεφτά για τη Μαρία».



Πάντως, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η ίδια η μητέρα αρνήθηκε να πει σήμερα σε ποιόν άφησε το παιδί της στην Ελλάδα. «Έγινε πριν πολλά χρόνια», ήταν οι μοναδικές λέξεις που είπε η Σάσκα Ρούσεβα στους εκπροσώπους του βουλγαρικού Τύπου, προτού μπει στο αστυνομικό περιπολικό που μετέφερε την ίδια και τον άνδρα της σε άγνωστη κατεύθυνση για ανάκριση, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Πάντως, εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας δίωξης εγκλήματος του υπουργείου, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, δεν επιβεβαίωσε τις παραπάνω πληροφορίες και αρνήθηκε να κάνει την παραμικρή αναφορά γύρω από την υπόθεση, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη Γενική Διεύθυνση Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος.

Πάντως, αν αληθεύουν τα παραπάνω δημοσιεύματα, πολύ σύντομα θα διενεργηθεί έλεγχος DNA, ώστε να αποδειχθεί αν πρόκειται πράγματι για τους φυσικούς γονείς της μικρής Μαρίας, ενώ στη γειτονιά των Ρομά στο Νικολάεβο λένε, ότι γνωρίζουν το ανδρόγυνο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχουν δει τη μικρή Μαρία.



Πάντως, όπως αναφέρεται, ο Ατανάς είχε φυλακιστεί για κλοπές και ξυλοδαρμό, ενώ η Σάσκα τον είχε χωρίσει όταν μπήκε σε ψυχιατρική κλινική για νοσηλεία, όπως αναφέρεται.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.