Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Φαγητό απ’ τα... σκουπίδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το εναλλακτικό μενού ενός εστιατορίου στην Κοπεγχάγη.

«Δεν πετάμε τίποτα». Αυτό φαίνεται πως είναι το μότο ενός εστιατορίου στη Κοπεγχάγη το οποίο προσφέρει στους πελάτες του ένα... εναλλακτικό μενού.

Οι πελάτες του εστιατορίου «Rub and Stub» μπορούν να επιλέξουν πιάτα, τα οποία φτιάχνονται από τρόφιμα που... προορίζονταν για τα σκουπίδια.

Οι σεφ του συγκεκριμένου καταστήματος δημιουργούν με πρώτες ύλες που τα σούπερμαρκετ δε θα έβαζαν στα ράφια τους και οι αγρότες δε θα πουλούσαν στους πελάτες τους.

Το «Rub and Stub» λειτουργεί μόνο με εθελοντές, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Παραμορφωμένες μπανάνες, ντομάτες που «πρασινίζουν» σε ορισμένα σημεία και άλλα τρόφιμα κοντά στην ημερομηνία λήξης τους αποτελούν τη βάση για τα εδέσματα που προσφέρει η κουζίνα του εστιατορίου.

«Η ιδέα προήλθε από τις εμπειρίες πολλών από εμάς σχετικά με τα τρόφιμα και αυτά που πετούσαμε. Γιατί να καταλήγουν τόσα πολλά στα σκουπίδια;» ανέφερε ο Tore Heerup και συνέχισε: «Όλος ο κόσμος προσπαθεί να κάνει οικονομία και να βρει τρόπους να είναι πιο αποτελεσματικός σε άλλους τομείς, όμως γιατί να μην κάνουμε το ίδιο και με το φαγητό;».

Φυσικά, το μενού του «Rub and Stub» κάθε μέρα μπορεί να είναι διαφορετικό, ανάλογα με το τι τρόφιμα δωρίζονται σε αυτό κάθε μέρα.

«Κάθε μέρα χρησιμοποιούμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας για να βρίσκουμε τρόπους να συνδυάζουμε τα διαθέσιμα υλικά και να ετοιμάζουμε ξεχωριστά πιάτα για τους πελάτες μας» πρόσθεσε.

Στο εστιατόριο απασχολούνται 100 εθελοντές από την κουζίνα, μέχρι το μπαρ και το σέρβις, ενώ μόνο δύο εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά... ο σεφ και ο project manager.

Το μη κερδοσκοπικό αυτό εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι που μας πέρασε και έγινε σύντομα ιδιαίτερα δημοφιλές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.