Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Στις Βρυξέλλες για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24.10.2013

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από τις 23 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του EDF (European Disability Forum, Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία), για τη συνεδρίαση του High Level Group on Disability (Υψηλού Επιπέδου Ομάδα για την Αναπηρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

Στη συνάντηση αυτή συζητιούνται η εφαρμογή της Σύμβασης των ΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (UNCRPD) από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της, η υψηλού επιπέδου συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο για την Αναπηρία, καθώς και η Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας.

Παράλληλα ο κ. Βαρδακαστάνης θα ανοίξει τη συνεδρίαση του Work Forum 2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση της Σύμβασης (2013 WORK FORUM ON THE IMPLEMENTATION OF THE UNCPRD IN THE EU). Ο στόχος του Work Forum είναι να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους των δομών για τη διαχείριση της Σύμβασης με συγκεκριμένα εστιακά σημεία των μηχανισμών συντονισμού παρακολούθησης σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και με την ΕΕ, τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία.

Το Work Forum διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2010, και είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ανταλλαγούν εμπειρίες και ορθές πρακτικές, προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε ερωτήματα που αντιμετωπίζουν από κοινού τα κράτη μέλη και η ΕΕ κατά την εφαρμογή της ανωτέρω Σύμβασης.

Επίσης ο κ. Βαρδακαστάνης θα προεδρεύσει στη συνάντηση των ανεξάρτητων πλαισίων κι μηχανισμών της ΕΕ και των κρατών μελών για την εφαρμογή και την παρακολούθηση της Σύμβασης με την ιδιότητά του ως προεδρεύων του Ανεξάρτητου Ευρωπαϊκού Πλαισίου.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 95 KB).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.