Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Ληστρικό, ανάλγητο και απαράδεκτο το ν/σ για τον ΕΝΦΑ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24.10.2013

Ληστρικό, απαράδεκτο και αδιανόητα σκληρό: «επιστρέφεται» ως έχει στον αποστολέα του, δηλαδή στο υπουργείο Οικονομικών, το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων Αναπηρία!

Ουδεμία πρόβλεψη υπάρχει για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους! Το σοκ για το αναπηρικό κίνημα είναι τεράστιο! Οι φτωχότεροι των φτωχών δεν λαμβάνουν καμία προστασία από το νέο χαράτσι! Παρ’ ότι αναφέρεται στο σημερινό δελτίο τύπου του υπουργείου Οικονομικών, ότι «Συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι και φτωχά νοικοκυριά) με οικονομική αδυναμία, είτε εξαιρούνται είτε έχουν πολύ σημαντικές ελαφρύνσεις. Δεν πρόκειται να πληρώσουν πολίτες που αντικειμενικά δεν μπορούν», στο ίδιο το σχέδιο νόμου δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά. Δεν προσμετρείται η ανεργία που έχει χτυπήσει σχεδόν εξολοκλήρου το 100% των ατόμων με αναπηρία, δεν έχει υπολογιστεί ΠΟΤΕ από το ελληνικό κράτος το πρόσθετο κόστος που επιφέρει η αναπηρία, χωρίς καμία προστασία και πρόνοια, ο νέος νόμος έρχεται να ισοπεδώσει τα νοικοκυριά της αναπηρικής οικογένειας. Εκτός του νομοσχεδίου πετάχτηκαν ακόμη και οι εξαιρέσεις που προβλέπονταν στον ΕΕΤΑ.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά εδώ και τώρα να εισαχθεί τουλάχιστον διάταξη με τις εξαιρέσεις για τα άτομα με αναπηρία που προβλέπονταν μέχρι τώρα στον ΕΕΤΑ. Αν το υπουργείο δεν εισακούσει το αναπηρικό κίνημα, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία περί της ύπαρξης οργανωμένου σχεδίου καταστροφής της αναπηρικής οικογένειας.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.