Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η Eurocharity χρηματοδοτεί Μη Kυβερνητικές Oργανώσεις για 8η χρονιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για 8η συνεχόμενη χρονιά και στο πλαίσιο της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η EuroCharity, ενισχύει το έργο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).

Στο τέλος κάθε οικονομικού έτους, η εταιρία προσφέρει ποσοστό των κερδών της για τηχρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων ΜΚΟ με σκοπό να στηρίξει σημαντικά το έργο τους, τόσο μέσω της οικονομικής ενίσχυσης, όσο και μέσω της προβολής των δράσεων και των προγραμμάτων τους μέσω του www.eurocharity.gr. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν χρηματοδοτηθεί συνολικά δεκατέσσερα (14) προγράμματα ΜΚΟ.

Η EuroCharity, καλεί όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (NGO Free & Premium μέλη της) να συμμετέχουν στην ψηφοφορία που και φέτος θα διεξαχθεί στο Facebook page της EuroCharity.

Αποδέκτες χρηματοδότησης προηγούμενων ετών:

2012 (2 έργα/προγράμματα)
«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για 60 παιδιά σε κίνδυνο. Μαζί θα τα καταφέρουμε!» – Το Χαμόγελο του Παιδιού
«Προστατευμένα Διαμερίσματα» – Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Φθιώτιδας

2011 (2 έργα/προγράμματα)
«Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Αθήνα» – Σωματείο «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος»
«Δράση για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας λόγω των συνεπειών της κρίσης» – Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας

2010 (2 έργα/προγράμματα)
«Ψυχοκοινωνική Στήριξη Ογκολογικών Ασθενών και του Περιβάλλοντός τους», Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου (ΟΕΚΚ) – «ΑγκαλιάΖΩ»
«Ξενώνας για άπορα ορφανά και απροστάτευτα παιδιά με ειδικές ανάγκες» – Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας «Αρωγή»

2009 (3 έργα/προγράμματα)
«Αγορά χώρων για επέκταση των δραστηριοτήτων της Φλόγας» – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα»
«Υιοθεσία ηλικιωμένων» – Κοινωφελές Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Τηλεειδοποίησης και Βοήθειας στο Σπίτι «ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ»
«Πρόγραμμα εξωλεκτικής επικοινωνίας παιδιών με εγκεφαλική παράλυση» – Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο Ίδρυμα

2008 (2 έργα/προγράμματα)
«Η έρευνα των πληθυσμών Μεσογειακής φώκιας και των βιότοπών της στις βραχονησίδες των Κυκλάδων» – MΟm – Εταιρία για τη μελέτη και προστασία της μεσογειακής φώκιας
«Λειτουργία παιδότοπου στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων» – Κοινωνική Αλληλεγγύη ΜΚΟ Ανθρωπιστικής Βοήθειας

2007 (2 έργα/προγράμματα)
«Ανοιχτό Πολυϊατρείο» – Γιατροί του Κόσμου
«Πανελλαδική Τράπεζα Φυτογενετικού Υλικού Κιβωτός» – Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας και Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου

2006 (1 έργο/πρόγραμμα)
Το Χαμόγελο του Παιδιού

Η τελική επιλογή για την ετήσια χρηματοδότηση Προγραμμάτων ΜΚΟ της EuroCharity βασίζεται:
Στα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας
Στα αποτελέσματα του Κοινωνικού Βαρόμετρου A.S.B.I. της MEDA Communication Α.Ε., το οποίο ερευνά και καταγράφει τη γνώμη του κοινού στην Ελλάδα και το πως εκείνο κρίνει το έργο των εθελοντικών οργανισμών και των ΜΚΟ
Στη γνώμη της Ειδικής Επιτροπής, που συστάθηκε συγκεκριμένα για αυτό το σκοπό

Διαδικασία Συμμετοχής

Φάση A’ (16/09/2013 – 25/10/2013)

Οι ΜΚΟ που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία ανάδειξης των προγραμμάτων που θα λάβουν τη χρηματοδότηση θα πρέπει απαραίτητα να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ταχυδρομικά τα παρακάτω δικαιολογητικά στη διεύθυνση: Κ. Παλαμά 2 & Λεωφ. Βουλιαγμένης 161, 172 37 Δάφνη, Αθήνα.
Τη Φόρμα Συμμετοχής.
Στην περίπτωση που κάποια ΜΚΟ δεν είναι μέλος της EuroCharity ή υπάγεται στην κατηγορία συνδρομής NGO Free, υπογεγραμμένη από νόμιμο εκπρόσωπο τη Βεβαίωση Συμμετοχής στον Ηλεκτρονικό Οδηγό ΜΚΟ της εταιρίας.
Βεβαίωση από την αρμόδια εφορία, όπου θα βεβαιώνεται ότι «εκπληρούνται οι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σκοποί, οι οποίοι αναφέρονται στο καταστατικό της ΜΚΟ και παράλληλα ότι τηρούνται οι όροι και προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο (1016972/529/Α0012/16-4-2004)».
Επικυρωμένο αντίγραφο της τελευταίας τροποποίησης του Καταστατικού της Οργάνωσης (όσες ΜΚΟ συμμετείχαν πέρυσι και δεν έχει επέλθει κάποια τροποποίηση έκτοτε, μπορούν να ενημερώσουν σχετικά ώστε να μη το αποστείλουν εκ νέου).

Φάση Β’ (04/11/2013 – 01/12/2013)

Η φάση αυτή περιλαμβάνει τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο Facebook page της EuroCharity, που θα αναδείξει τα προγράμματα των ΜΚΟ που θα λάβουν τη χρηματοδότηση της EuroCharity. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα διαρκέσει από 04/11/2013 – 01/12/2013.
Φάση Γ’ (Δεκέμβριος 2013)

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας περιλαμβάνει τη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για την επικύρωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας και την ανακοίνωση των προγραμμάτων των ΜΚΟ που θα λάβουν τη χρηματοδότηση για το έτος 2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.