Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Βαριές ποινές στο αντιρατσιστικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από κάθε κρατική επιχορήγηση και δημόσια παροχή, οι εξοβελισμός βουλευτών της από το Κοινοβούλιο για ρατσιστικές συμπεριφορές, καθώς και παραδειγματική τιμωρία όσων υμνούν τον φασισμό και τον ναζισμό, είναι ορισμένες από τις βαριές κυρώσεις που επισύρουν οι διατάξεις του νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, για την πάταξη φαινομένων ρατσιστικής βίας που φέρνει τις προσεχείς ημέρες προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το νομοσχέδιο υπήρξε προϊόν μακράς διεργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου είχε συνεχείς επαφές με εκπροσώπους και των δύο κομμάτων που συγκροτούν το κυβερνητικό σχήμα, εξασφαλίζοντας τη συναίνεσή τους στις επιχειρούμενες νέες ρυθμίσεις. Το νομοσχέδιο κατατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή από τον κ. Αθανασίου.

Μέσω των διατάξεών του η κυβέρνηση ενισχύει σημαντικά το ποινικό οπλοστάσιο κατά της Χρυσής Αυγής, χωρίς, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, να απαιτούνται πέραν αυτών άλλες νομοθετικές αλλαγές.

Οι νέες διατάξεις, που προβλέπουν αυστηρότατες ποινές για κάθε ρατσιστικής φύσεως έγκλημα, αφορούν πρωτίστως τη Χρυσή Αυγή και την όποια εγκληματική δράση μελών και στελεχών της, ακόμα και βουλευτών της, καθώς εισάγουν σειρά ποινικών και διοικητικών κυρώσεων, που φθάνουν έως τον πλήρη αποκλεισμό του κόμματος από κάθε κρατική επιχορήγηση ή δημόσια παροχή σε περιπτώσεις εμπλοκής στελεχών του σε ρατσιστικές εγκληματικές ενέργειες.

Οι έξι βασικές προβλέψεις του νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου είναι:

• Αποκλεισμός από την κρατική επιχορήγηση και τις δημόσιες παροχές κομμάτων που υποστηρίζουν τον ρατσισμό.

• Αποστέρηση έως πέντε χρόνια των πολιτικών δικαιωμάτων ακόμα και βουλευτών για ρατσιστικά εγκλήματα και φιλοναζιστικές αναφορές.

• Αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγειν αλλά και του εκλέγεσθαι σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις.

• Απαγόρευση και βαριές ποινές για εκδηλώσεις μίσους, όπως, διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες.

• Βαριές ποινές και πόρισμα για όσους υμνούν τον ναζισμό και τον φασισμό.

• Ποινικός διωγμός για εγκληματικές συμπεριφορές με ρατσιστικά κίνητρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.