Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για το θέμα των αναπηρικών συντάξεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επανέρχεται για τρίτη φορά στο θέμα των αναπηρικών συντάξεων και των μεγάλων καθυστερήσεων στα Κ.Ε.Π.Α. η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΔΗΜ.ΑΡ. Κατερίνα Μάρκου με νέα ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Εργασίας, μαζί με τους βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιώργο Κυρίτση (Τρικάλων) και Θωμά Ψύρρα (Λάρισας).

Οι τρεις βουλευτές επισημαίνουν ότι την 31η Οκτωβρίου 2013 λήγει η προθεσμία εφαρμογής του άρ. 66 του Ν. 4144/2013, που έδινε παράταση σε αναπηρικές συντάξεις για 6 μήνες μέχρι την εξέταση των συνταξιούχων από τα ΚΕΠΑ, με αποτέλεσμα πολλοί συνταξιούχοι με αναπηρία να χάσουν και πάλι το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Όπως αναφέρουν, οι καθυστερήσεις στη λειτουργία των ΚΕΠΑ οφείλονται κυρίως στην έλλειψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων (κυρίως ψυχίατροι, νευρολόγοι), στη μη ύπαρξη μικτών ιατρικών επιτροπών αλλά και στις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση της απόφασης πιστοποίησης της αναπηρίας και για την έκδοση της νέας συνταξιοδοτικής απόφασης από κάθε ασφαλιστικό ταμείο.

Ως εκ τούτου, οι τρεις βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό: πρώτον, αν σκοπεύει να χορηγήσει νέα παράταση στις συντάξεις αναπηρίας, πέραν της 31ης Οκτωβρίου 2013, δεύτερον, αν προτίθεται να προβεί σε αλλαγές που θα απλουστεύσουν και θα επιταχύνουν τη διαδικασία πιστοποίηση της αναπηρίας και τρίτον, πώς προτίθεται να καλύψει ειδικότητες που παρουσιάζουν έλλειψη.

Επίσης, ζητούν αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων των ασφαλισμένων που ζητούν να εξεταστούν από τις υγειονομικές επιτροπές, για το πόσες εξ αυτών αφορούν σε παλαιούς συνταξιούχους και πόσες σε νέους καθώς και για το μέσο χρόνο αναμονής των ασφαλισμένων ανά ταμείο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.