Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Αντώνης Χαροκόπος: Η δημοτική Αρχή έχει κατευθυνόμενη ενημέρωση ανάλογα με τα συμφέροντα για την λειτουργία των ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Σε επιστολή του προς το Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά αναφορικά με τα προβλήματα στη λειτουργία των δομών ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Πάτρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Χαροκόπος επισημαίνει τα παρακάτω:

"Επειδή δεν θεωρώ σκόπιμο να κάνω αντιπαράθεση επί προσωπικού επιπέδου και αδυνατώ να παρακολουθήσω την αναίδεια και τα ψέματα, στην απάντηση που έλαβα από την Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, μετά τη δήλωσή μου σχετικά με τη μη λειτουργία των δομών ΚΔΑΠ ΜΕΑ και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα ΚΔΑΠ (δομές για την δημιουργική απασχόληση ανήλικων παιδιών), σας αποστέλλω τη σχετική επιστολή προς πλήρη ενημέρωσή σας.

Καταρχάς, εκτός από Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων είμαι Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδος και Νοτίων Ιονίων Νήσων και Οργανωτικός Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, θέσεις οι οποίες είναι γνωστές στην Δημοτική Αρχή.

Για τον ανωτέρω λόγο έχω τη θεσμική υποχρέωση και δεν λειτουργώ ως «αυτόκλητος υπερασπιστής των γονέων παιδιών με αναπηρίες» να παρακολουθώ ό,τι πρόβλημα δημιουργείται και να παρεμβαίνω σε θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους.

Έτσι, ύστερα από ενημέρωση που είχα από γονείς έπραξα και με τις δομές ΚΔΑΠ ΜΕΑ (Ζαρουχλέικα και Κανελλοπούλου), οι οποίες έπρεπε να λειτουργούν από 1η Σεπτεμβρίου αλλά παρέμειναν κλειστές επειδή οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Οργανισμού δεν εξάντλησαν όλες τις διαδικασίες για την λειτουργία των δομών αφού οι πιστώσεις είχαν εγκριθεί.

Επίσης, ποιες είναι οι υγιείς βάσεις για τις οποίες καυχιέται η Διοίκηση τους Κοινωνικού Οργανισμού ότι θα συνεχιστεί η υλοποίηση του προγράμματος;

Οι δίμηνες συμβάσεις, που θέτουν σε ταλαιπωρία τα παιδιά καθώς καλούνται να αλλάζουν συνεχώς προσωπικό, τη στιγμή που έχουν προσαρμοστεί με συγκριμένα άτομα που εργάζονται για πάνω από οκτώ χρόνια και δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους με διάφορα προσχήματα έχουν επιστημονικό υπόβαθρο;

Αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί η δομή από το 2010 με την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού η Δημοτική αρχή έχει ελλιπής και κατευθυνόμενη ενημέρωση ανάλογα με τα συμφέροντα κάποιον.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι τίθενται σε συνεχή ομηρία από τη στιγμή που εργάζονται με δίμηνες συμβάσεις. Είναι ντροπή να προσφέρουμε εργασία μόνο για δύο μήνες και να το εκφράζουμε ως κατόρθωμα από την στιγμή που υπάρχουν εργαζόμενοι που απασχολούνται έξι και οκτώ χρόνια και δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους.

Οι γονείς, από την άλλη πλευρά, όχι μόνο, βρίσκονται σε ανασφάλεια που είναι κλειστές οι δομές αλλά θα κληθούν εκβιαστικά να υπογράψουν ότι η λειτουργία τους ξεκίνησε κανονικά για να μην χαθεί το πρόγραμμα.

Επίσης, εάν υπάρξει μία καταγγελία στην Ε.Ε.Τ.Α.Α ότι τα προγράμματα δεν έχουν ξεκινήσει από 1η Σεπτεμβρίου σε όλα τα ΚΔΑΠ, την ευθύνη ποιός θα την έχει; Εγώ, ως Δημοτικός Σύμβουλος ή η Δημοτική Αρχή που διοικεί τον Κοινωνικό Οργανισμό;

Και επιτέλους ας σταματήσουν ορισμένοι τις υπεκφυγές σε σοβαρά προβλήματα με το πρόσχημα της μικροπολιτικής σκοπιμότητας.

Είναι πιο τίμιο και σεβαστό να απαντάμε επί της ουσίας και όχι να διανθίζουμε το λόγο μας με χαρακτηρισμούς επί προσωπικού που δεν βοηθούν αντίθετα αποπροσανατολίζουν και δεν προάγουν το κοινωνικό έργο για το οποίο έχουμε εκλεγεί από τον Πατρινό πολίτη.



Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.