Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Οι «Μαμάδες Ροδόπης» δωρίζουν ρούχα και σχολικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποδέκτες ο σύλλογος "Περπατάω" και το κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας.
Σχολικές τσάντες, πολύχρωμες κασετίνες, φρεσκοπλυμένα ρούχα, αλλά και ολοκαίνουρια ενδύματα θα παραδοθούν στους δύο φορείς που με τη σειρά τους θα ενισχύσουν οικογένειες που έχουν ανάγκη




Ρούχα, παιχνίδια και σχολικά είδη για διάφορες ηλικίες παιδιών κατάφεραν να συγκεντρώσουν στον καθιερωμένο «προσχολικό» τους καφέ οι Μαμάδες της Ροδόπης. Το απόγευμα της Δευτέρας έδωσαν ραντεβού σε παιδότοπο της πόλης μας, με σκοπό η κάθε μία να φέρει το πακέτο της για να το προσφέρει ως δώρο σε μία άλλη μαμά. Κυρίως ρουχισμό και είδη για το σχολείο κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι γυναίκες, οι οποίες προσπαθούν με τις δυνάμεις τους, να επιτελέσουν κοινωνικό έργο, ενισχύοντας συλλογικά διάφορες δομές και ατομικά οικογένειες. Συγκεντρώνουν τα ρούχα και τα διάφορα αντικείμενα που δεν χρειάζονται πλέον στα παιδιά τους και τα παραδίδουν σε συλλόγους για να δοθούν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. «Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία μαζευτήκαμε αρκετές μαμάδες, ήπιαμε τον καφέ μας, έπαιξαν τα παιδιά μας και μαζέψαμε ρούχα και σχολικά είδη για παιδιά που έχουν ανάγκη», είπε η εκπρόσωπος των Μαμάδων της Ροδόπης Δομινίκη Βασιλειάδου.



Σχολικές τσάντες, πολύχρωμες κασετίνες, φρεσκοπλυμένα ρούχα αλλά και ολοκαίνουρια ενδύματα γέμισαν σακούλες ολόκληρες, ανέφερε η κ. Βασιλειάδου. Μάλιστα πολλές από τις γυναίκες μπήκαν στη διαδικασία να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να προσφέρουν στην κυριολεξία από το υστέρημα τους, ρούχα και σχολικά είδη, συνεισφέροντας στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα της Ροδόπης. Εκτός αυτού, «κάθε μαμά πλέον έχει και έναν συγγενή ή φίλο που χρειάζεται ρούχα και μια βοήθεια για τα σχολικά είδη. Οπότε στην ουσία από το υστέρημά τους φέρνουν οι μαμάδες και δίνουν στην ομάδα μας. Παλαιότερα νομίζω ότι μαζεύονταν περισσότερα ρούχα και περισσότερα σχολικά είδη. Τώρα πλέον έχουν δημιουργηθεί και πολλές ομάδες που μαζεύουν διάφορα πράγματα και πλέον κάθε οικογένεια έχει και κάποιον δικό της γνωστό και τα μοιράζονται μεταξύ τους. Παρόλα αυτά μαζέψαμε αρκετά πράγματα από το υστέρημα των μαμάδων. Πήγαν αγόρασαν πράγματα για να τα δώσουν στην ομάδα και να τα διαθέσουμε σε οικογένειες που έχουν ανάγκη», ανέφερε η νεαρή μαμά.



Τα ρούχα και τα σχολικά είδη θα δοθούν στο σύλλογο ατόμων με αναπηρία και φίλων «Περπατώ» καθώς επίσης και στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, φορέας που έχει άμεση συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Θράκης. Ανάλογες δράσεις αναπτύσσονται και στη διάρκεια της χρονιάς.

Παράλληλα οι Μαμάδες της Ροδόπης ετοιμάζουν συνεργασία με λογοθεραπεύτρια της πόλης μας, με στόχο την ενημέρωση, αλλά και την αντιμετώπιση μαθησιακών και άλλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα πρόσφερε και δώρα σε τρεις από τις μαμάδες που παραβρέθηκαν στη συνάντηση.



Πηγή: http://www.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.