Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Μειώθηκε ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται σε διεθνές επίπεδο, μειώθηκε κατά το ένα τρίτο, από το 2000, φθάνοντας από τα 246 εκατομμύρια στα 168 εκατομμύρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ΔΟΕ) που περιέχονται σε έκθεσή του η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, στην οποία, ωστόσο, τονίζεται ότι ο ρυθμός της δεν επαρκεί, για να επιτευχθεί ο στόχος να εξαλειφθούν οι χειρότερες μορφές εκμετάλλευσης της παιδικής εργασίας έως το 2016.

«Προχωρούμε στη σωστή κατεύθυνση, αλλά η πρόοδος είναι ακόμη πολύ αργή. Εάν θέλουμε πραγματικά να τερματίσουμε τη μάστιγα της παιδικής εργασίας στο κοντινό μέλλον, οφείλουμε να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας, σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχουν 168 εκατομμύρια καλοί λόγοι γι' αυτό», σχολίασε ο γενικός διευθυντής του ΔΟΕ, Γκάι Ράιντερ.

Μία παγκόσμια σύνοδος για την παιδική εργασία πρόκειται να γίνει στη Μπραζίλια, τον επόμενο μήνα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών του Οργανισμού, το σημαντικότερο μέρος της προόδου αυτής επιτεύχθηκε ανάμεσα στο 2008 και στο 2012, όταν, βάσει των υπολογισμών, ο αριθμός των παιδιών τα οποία εργάζονται, μειώθηκε από τα 215 στα 168 εκατομμύρια παιδιά.

Πάνω από τα μισά παιδιά τα οποία δουλεύουν, σε παγκόσμιο επίπεδο, κάνουν επικίνδυνες εργασίες, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, την ασφάλειά τους και την ηθική τους ανάπτυξη, τονίζεται στην έκθεση. Σήμερα, σε επικίνδυνες εργασίες απασχολούνται 85 εκατομμύρια παιδιά από 171 εκατομμύρια, το 2000.

Ο μεγαλύτερος απόλυτος αριθμός των παιδιών τα οποία εργάζονται, εντοπίζεται στην Περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού (περίπου 78 εκατομμύρια), αλλά η υποσαχάρια Αφρική (με περίπου 59 εκατομμύρια) είναι η Περιφέρεια όπου η αναλογία των παιδιών που εργάζονται προς το σύνολο του πληθυσμού τους είναι η μεγαλύτερη· ξεπερνά το 21%. Καταμετρώνται 9,2 εκατομμύρια παιδιά τα οποία εργάζονται στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο αριθμός τους φθάνει τα 12 εκατομμύρια στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική.

Σύμφωνα με τον ΔΟΕ, η εργασία των παιδιών υποχώρησε κατά 40% μεταξύ των κοριτσιών και κατά 25% μεταξύ των αγοριών.

Στη γεωργία, απασχολούνται τα περισσότερα παιδιά (98 εκατομμύρια, ήτοι ένα 59%), ενώ ακολουθεί ο τομέας των υπηρεσιών (54 εκατομμύρια) και της βιομηχανίας (12 εκατομμύρια).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.