Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Στο ΕΣΠΑ η ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από το ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθεί, μετά από σχετική απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 4.170.000 ευρώ με τον ΦΠΑ.

Το σχολείο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 3,6 στρεμμάτων, στο Νησάκι -στις συμβολές των οδών Χίου–Ιερολοχιτών και Ιερολοχιτών-Σπετσών, αναμένεται δε να είναι έτοιμο σε 2 χρόνια.

Αυτό γνωστοποιήθηκε από τον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, του οποίου η Τεχνική Υπηρεσία εκπόνησε τη σχετική μελέτη. Σύμφωνα με τη μελέτη, το σχολείο θα στεγαστεί σε τριώροφο κτίριο με υπόγειο, συνολικής δομήσιμης επιφάνειας 2.055,12 τετραγωνικών μέτρων.

Από τον δήμο γνωστοποιήθηκε ότι το ισόγειο θα περιλαμβάνει μία αίθουσα διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κέντρο του ισογείου, χώρους υγιεινής μαθητών και ΑμεΑ, γραφείο διευθυντή και δασκάλων, βοηθητικούς χώρους (γραφείο φύλακα, ιατρείο, κυλικείο και αρχείο) και έναν στεγασμένο χώρο διαλειμμάτων.

Ο Α΄ όροφος θα περιλαμβάνει τρεις κύριες αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα αισθητικής αγωγής και μία ξένων γλωσσών, την βιβλιοθήκη του σχολείου, άλλους βοηθητικούς χώρους και χώρους υγιεινής μαθητών, και τέλος τον χώρο εστίασης μαθητών που αποτελείται από κουζίνα, αποθήκη και τραπεζαρία φαγητού.

Ο Β΄ όροφος θα περιλαμβάνει έξι κύριες αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα πληροφορικής και μία φυσικής – χημείας, καθώς και μία αίθουσα του συλλόγου γονέων.

Στο υπόγειο του σχολείου προβλέπεται χώρος στάθμευσης εννέα συνολικά αυτοκινήτων, αποθήκες όλων των ειδών (γενική αποθήκη και αποθήκη οργάνων γυμναστικής), καθώς και όλοι οι απαιτούμενοι χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων όπως λεβητοστάσιο, δεξαμενή καυσίμου, μηχανοστάσιο, αντλιοστάσιο κλπ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.