Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Πάτρα: Επιστολή για την λειτουργία ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Πατρέων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παραμένουν κλειστά λόγω ελλιπούς προγραμματισμού του Κοινωνικού Οργανισμού.

Επιστολή για την λειτουργία ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Πατρέων απέστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Χαροκόπος διαμαρτυρόμενος για το γεγονός πως τα δυο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Πατρέων, Ζαρουχλείκων «Άμπετ Χασμάν» και Κομαιθώ παραμένουν κλειστά λόγω ελλιπούς προγραμματισμού του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Κύριε Δήμαρχε,

Κυρία Πρόεδρε,

Όλοι γνωρίζουμε τη σημαντική συμβολή των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ). Ωστόσο, τα δυο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Πατρέων, Ζαρουχλείκων «Άμπετ Χασμάν» και Κομαιθώ παραμένουν κλειστά λόγω ελλιπούς προγραμματισμού του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Γονείς και κηδεμόνες διαμαρτύρονται έντονα για τη στάση της δημοτικής αρχής και ζητούν να τεθούν σύντομα σε λειτουργία οι κοινωνικές δομές.

Τα Προγράμματα των ΚΔΑΠ ΜΕΑ είναι πολύ σημαντικά για τα παιδιά με αναπηρία, διότι απασχολούνται δημιουργικά και είναι σε ένα χώρο προστατευμένο που μπορούν να συνδυάσουν εκπαίδευση και ψυχαγωγία.

Η σημαντικότητα αυτών των προγραμμάτων είναι πολλαπλή αλλά, κυρίως, βοηθά τους γονείς να αξιοποιήσουν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τους. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, ονομάστηκαν και προγράμματα οικογενειακής εναρμόνισης.

Οι γονείς, όμως, αισθάνονται ότι περιπαίζονται από τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές υπηρεσίες, όταν ακόμα και τώρα, με εγκεκριμένες για τη δομή πιστώσεις από την Ε.Ε.Τ.Α.Α, δεν έχουν ανοίξει ακόμα, επειδή κάποιοι δεν προνόησαν και δε προώθησαν εγκαίρως τις διαδικασίες.

Στο Θεραπευτικό Κέντρο «Μέριμνα», ήδη, έχουν αρχίσει να λειτουργούν τα προγράμματά του. Διότι το Δ.Σ. του ιδρύματος είχε ζητήσει έγκαιρα την ενίσχυση προσωπικού και είχε προωθήσει τον σωστό προγραμματισμό, όπως επίσης ήδη λειτουργεί το ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπάκτου.

Το ψυχικό κόστος για τα παιδιά που συνεπάγεται η καθυστέρηση λειτουργίας των ΚΔΑΠ είναι τεράστιο. Επιτέλους είναι απαραίτητο να κινηθούν οι υπεύθυνοι προκειμένου να υλοποιηθούν τα προγράμματα.

Δεν περιποιεί τιμή για τον Δήμο της Πάτρας να είναι κλειστά τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ενώ από 1η Σεπτεμβρίου έπρεπε να λειτουργούν.

Επίσης τα τέσσερα ΚΔΑΠ Άνω Πόλης, Ζαρουχλείκων, Αρκτικού Διαμερίσματος και Βραχνεικων λειτουργούν με έλλειψη προσωπικού, θέτοντας αφενός σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παιδιών και αφετέρου δεν υπάρχει η απαιτούμενη πνευματική και ψυχαγωγική δραστηριότητα. Αναμένω τις άμεσες ενέργειές σας».



Πηγή: http://www.patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.