Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Κέντρο για... μικρές ιδιοφυΐες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 2014 θα ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά (CTY - Greece) στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, που θα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένη σειρά μαθημάτων, κατάλληλων για τις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες των χαρισματικών παιδιών, έχοντας ως παράλληλο στόχο να προωθήσει πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας, την αγάπη για μάθηση και την κριτική σκέψη.

Η παρουσίαση του Κέντρου πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα, στη Βαλτιμόρη, έδρα του Πανεπιστημίου John Hopkins, με τη συνεργασία του οποίου θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη - και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος - παρουσία προσωπικοτήτων της ακαδημαϊκής κοινότητας και του πολιτικού κόσμου της περιοχής, καθώς και της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ.

Το CTY του Πανεπιστημίου John Hopkins ιδρύθηκε το 1979, με απώτερο στόχο να εντοπίσει χαρισματικούς μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και να υποστηρίξει την εξέλιξή τους με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες δυνατότητές τους. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 9000 μαθητές από 120 χώρες συμμετέχουν στα θερινά μαθήματα του CTY, που πραγματοποιούνται σε 24 camps στις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ, ενώ περίπου 13.000 μαθητές παίρνουν μέρος σε on line μαθήματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.