Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Έγινε πρωταθλητής της ζωής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η δύναμη της ψυχής και η θέληση έκαναν πρωταθλητή της ζωής αλλά και της ιππασίας ένα 16χρονο Κρητικόπουλο με τετραπληγία, που έχει βάλει στόχο να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Παραολυμπιάδα του 2016!

Πρόκειται για τον Μιχάλη Καλαράκη, μαθητή Β΄ Λυκείου από το Ηράκλειο, ένα παιδί γεμάτο αισιοδοξία που νίκησε με τον καθημερινό αγώνα του τη σπαστική τετραπληγία, η οποία διαγνώστηκε όταν ήταν 1,5 έτους, και που ήδη σε πανελλήνιους αγώνες ιππασίας αφήνει πίσω του αρκετούς αρτιμελείς συναθλητές του.

Πολλοί στην Κρήτη, γονείς, συγγενείς, φίλοι, αλλά προπάντων η προπονήτριά του Μαριάννα Γραμματικάκη πιστεύουν στο ταλέντο, στη θέληση και στις ανεπτυγμένες δεξιότητες του Μιχάλη για την εκπλήρωση του στόχου του, που είναι η Παραολυμπιάδα.

Μάλιστα, γι' αυτόν τον σκοπό την επόμενη εβδομάδα θα φθάσει στην Κρήτη αποκλειστικά για τον Μιχάλη προκειμένου να τον γνωρίσει, να τον προπονήσει και να δώσει οδηγίες στον ίδιο και στην προπονήτριά του ο διεθνούς φήμης προπονητής ιππασίας Clive Milkins.



Είναι ο άνθρωπος πίσω από την εθνική ομάδα paradressage της Αγγλίας, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012, ενώ κατέλαβε αξιόλογες θέσεις και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2013.

«Εχω θέληση και αισιοδοξία για τη ζωή και το μέλλον. Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και αγώνας για ό,τι θέλει να κάνει ο καθένας. Δεν πρέπει να τα παρατάμε στα δύσκολα και να μείνουμε καθηλωμένοι στη γωνία», δηλώνει με νόημα στο «Εθνος», στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας παντού ο 16χρονος Μιχάλης, του οποίου όνειρο είναι να σπουδάσει Ψυχολογία αλλά και να διακριθεί στην Παραολυμπιάδα.

Εξάλλου, με χαρά και υπερηφάνεια μιλά για τον γιο της η μητέρα του Σόνια Καλαράκη, τονίζοντας ότι ο Μιχάλης είναι καλό παιδί με ισχυρή θέληση, ποτέ δεν παραπονιέται, αλλά πεισμώνει με καθετί που έχει στο μυαλό του και θέλει να προχωρήσει.

Ο Μιχάλης, που αγαπά την ιππασία, έχει ξεκινήσει προπονήσεις από 8 χρόνων και με τις δικές του δεξιότητες αλλά και την καθοδήγηση της προπονήτριάς του Μαριάννας Γραμματικάκη έχει αποσπάσει πανελλήνιες διακρίσεις συναγωνιζόμενος αρτιμελείς συναθλητές του.

«Εχει τσαγανό»
«Η Μαριάννα είναι φίλη μου! Εχει πολύ τσαγανό. Με κάνει κάθε φορά που ιππεύω να θέλω να ξεπεράσω τον εαυτό μου», λέει ο Μιχάλης για την προπονήτρια και φίλη του, η οποία όπως εκμυστηρεύεται ο ίδιος είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα αγκαλιάσει όταν πετύχει κάτι σπουδαίο.

«Στους Πανελλήνιους, τον Δεκέμβριο, έλαβα μέρος σε δύο κατηγορίες. Στη μία βγήκα 6ος και στην άλλη 3ος. Οταν βγήκα 3ος άρχισα να... χτυπιέμαι. Κρεμάστηκα στην αγκαλιά της Μαριάννας!», διηγείται με χαρά ο νεαρός ιππέας.

«Ο Μιχάλης έχει την ποιότητα να κερδίσει μια Ολυμπιάδα. Οι περισσότεροι αθλητές είναι ευχαριστημένοι με μια απλή συμμετοχή σε Ολυμπιάδα, όμως ο Μιχάλης έχει τις αξιώσεις να την κερδίσει», υπογραμμίζει η Μαριάννα Γραμματικάκη, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το «πείσμα» και την προσήλωση του 16χρονου στους στόχους του.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.