Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Στη Νέα Υόρκη η Μαλάλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η πακιστανή μαθήτρια που έπεσε θύμα επίθεσης των Ταλιμπάν γιατί υπερασπιζόταν το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, έφτασε στη Νέα Υόρκη για να υποστηρίξει μια πρωτοβουλία για τη σχολική εκπαίδευση εκατοντάδων παιδιών από τη Συρία που βρίσκονται πρόσφυγες στον Λίβανο.

Το σχέδιο έχει στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση περίπου 400.000 παιδιά «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο βρετανός πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την παγκόσμια εκπαίδευση. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το κόστος γι’ αυτή την πρωτοβουλία ανέρχεται στα 175 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.



Το σχέδιο αυτό, που απαιτεί τη συνεργασία της κυβέρνησης του Λιβάνου, «θα μπορούσε να ξεκινήσει σχεδόν αμέσως, χρησιμοποιώντας τα ήδη υπάρχοντα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που έχουν εκτοπιστεί από τη Συρία», σημείωσε ο Μπράουν.

«Αντί να υπάρχουν μόνο 30.000 παιδιά σύροι πρόσφυγες στον Λίβανο που λαμβάνουν εκπαίδευση θα μπορούσαν να υπάρχουν 400.000», υπογράμμισε.

«Το σχέδιο αυτό απαιτεί 175 εκατομμύρια δολάρια», πρόσθεσε ο Μπράουν, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να το χρηματοδοτήσει.

Ο Μπράουν διευκρίνισε ότι αναμένεται να διοργανωθεί μια συνάντηση στον ΟΗΕ με πιθανούς δωρητές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.