Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Πόσο επηρεάζει η βία στα βιντεοπαιχνίδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 61% δήλωσε πως υπάρχει συσχέτιση της εικονικής και της πραγματικής βίας.

Μια εβδομάδα έχει περάσει από την κυκλοφορία του GTA V, και ήταν επόμενο η ερώτηση που μας βασανίζει τα τελευταία χρόνια να ξαναβγεί στην επιφάνεια: «Γεννά η βία των βιντεοπαιχνιδιών την πραγματική βία;» Μια εταιρεία που διεξάγει έρευνες αγοράς με βάση την Βρετανία, η YouGov, θέλει να αποδείξει ότι όσο πιο έμπειρος είναι κάποιος με το gaming, τόσο τόσο πιο απίθανο είναι να πιστεύει στη σχέση μεταξύ παιχνιδιού και βίας

Συγκεκριμένα, ερευνήθηκε πληθυσμός 2.000 ενηλίκων, διαφόρων ηλικιών, απόψεων και εμπειριών σχετικά με το gaming. Από αυτούς, το 53% ήταν πλήρως εξοικειωμένο με τα βιντεοπαιχνίδια, ενώ το 19% απάντησε ότι έπαιζαν αρκετά συχνά.

Η έρευνα έδειξε ότι 61% του δείγματος πιστεύει ότι το να παίζει κανείς βιντεοπαιχνίδια μπορεί να προκαλέσει βία στην πραγματική ζωή.

Όταν οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα, βρήκαν κι άλλες παραμέτρους. Όπως βλέπουμε στο γράφημα, η ηλικία έπαιξε σημαντικό ρόλο, καθώς άνθρωποι από 18 έως 39 διαφωνούσαν για τη γέννηση βίας στην πραγματική ζωή, ενώ εκείνοι από 40-60+, το θεωρούσαν πιθανό, με την ηλικιακή ομάδα των 60+ να έχει ποσοστό 79% υπέρ! Βλέπουμε λοιπόν ότι το χάσμα γενεών μας ακολουθεί παντού, ακόμα και στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών.



Άλλες παράμετροι που επηρέασαν την έρευνα ήταν η εμπειρία και το φύλο. Οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να σχετίζουν το gaming με τη βία, με το 71% να απαντά θετικά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών ήταν στο 43%.

Τέλος, η εμπειρία έδειξε να ήταν ο πιο καθοριστικός παράγοντας, καθώς ενήλικες που δεν ασχολούνταν με videogames απάντησαν σε ποσοστό 74% ότι μπορεί να είναι η αιτία για αλλαγή προσωπικότητας, ενώ το 65% των έμπειρων gamers υπερασπίστηκαν το χόμπι τους.


Πηγή: http://www.thegang.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.