Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Διαγωνισμός Ηλεκτρονικού Διηγήματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποβολή συμμετοχών έως τις 15 Οκτωβρίου
.
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτισμού Artspot διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό διηγήματος «ΛόγωΤέχνης», που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος ελληνικός λογοτεχνικός διαγωνισμός. Ο φετινός τέταρτος διαγωνισμός «ΛόγωΤέχνης 2013» είναι αφιερωμένος στον Κ. Π. Καβάφη, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του και 80 χρόνων από τον θάνατό του.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, που θα κυκλοφορήσουν βιβλίο με τα 40 καλύτερα διηγήματα του διαγωνισμού.

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούν οι συγγραφείς Μάνος Ελευθερίου, Κώστας Κατσουλάρης, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Σώτη Τριανταφύλλου, η Ελένη Μπούρα, υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και ο Γιάννης Φαρσάρης, εκπρόσωπος του φορέα διοργάνωσης Artspot.

Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 1η Σεπτεμβρίου 2013 και ως ημερομηνία λήξης η 15η Οκτωβρίου 2013.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο, όμως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπεριλάβουν στην πλοκή του διηγήματός τους τις ακόλουθες επτά συγκεκριμένες λέξεις (σε οποιαδήποτε πτώση ή αριθμό): Δρόμος, Ηδονή, Λιμάνι, Κεχριμπάρι, Ταξίδι, Γέρος, Καλοκαίρι (οι λέξεις περιέχονται στο ποίημα «Ιθάκη» του Κ. Π. Καβάφη).

Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 1.000 λέξεις.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, κατόπιν αξιολόγησης όλων των συμμετοχών, θα επιλέξουν τα 40 καλύτερα διηγήματα του διαγωνισμού που θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Στους έξι πρώτους νικητές του διαγωνισμού θα απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού θα γίνει σε ειδική τιμητική εκδήλωση βράβευσης.

Η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει την πρωτοτυπία, το λογοτεχνικό ύφος, την πλοκή, τη δομή, τη σκιαγράφηση των ηρώων και τη δημιουργική σύνθεση ιστοριών που συμπεριλαμβάνουν τις επτά παραπάνω λέξεις. (Η ανάπτυξη του θέματος και της πλοκής των διηγημάτων είναι απολύτως ελεύθερη για τους συμμετέχοντες και δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με τις ιδέες και το περιεχόμενο του ποιήματος «Ιθάκη» του Κ. Π. Καβάφη. Η επιλογή των επτά λέξεων στο θέμα του διαγωνισμού έγινε μόνο για να τιμηθεί ο ποιητής).

Διαβάστε αναλυτικά τους Όρους Συμμετοχής του διαγωνισμού πριν αποστείλετε το διήγημά σας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Artspot εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.