Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ενδεχόμενο να μην επιβληθούν πρόστιμα σε όσους υποβάλουν εκπρόθεσμα το Ε9

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε νέες διευκρινήσεις προχώρησε ο Χ. Θεοχάρης.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν πρόστιμα στους φορολογουμένους που τροποποιήσουν το Ε9 μετά την καταληκτική προθεσμία της 15ης Σεπτεμβρίου έδωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παράτασης της καταληκτικής προθεσμίας για την υποβολή του Ε9 ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν πρόστιμα σε όσους υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις, εφόσον δεν προκύπτει διαφορά φόρου.

Ωστόσο, αποσαφήνισε πως σε κάθε περίπτωση η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΦΑΠ για το 2013 θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως οι φοροτεχνικοί και οι λογιστές ζητούν παράταση της υποβολής του Ε9. Συγκεκριμένα ζητούν να υποβληθούν οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων μόνο από τα φυσικά πρόσωπα που έχουν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση κατά το έτος 2012, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30η Σεπτεμβρίου 2013 και η καταγραφή των αγροτεμαχίων να ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής του Ε9 αυτής της περίπτωσης, την 31η Δεκεμβρίου 2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.