Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ειδικότητες σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πλήρης λίστα και αναλυτικός οδηγός για κάθε τομέα.

Μια ενδεχόμενη αποτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις δεν θα πρέπει να απογοητεύει τους μαθητές. Είναι αναγκαίο να γνωρίζουν ότι εκτός από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ υπάρχουν και άλλες επιλογές για να συνεχίσουν τις σπουδές τους και μάλιστα σε ειδικότητες αιχμής όπως είναι οι τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, στέλεχος εφοδιαστικής αλυσίδας, τεχνικός βιομηχανικού λογισμικού κ.α. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις ειδικότητες που προσφέρουν τα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ.

Ακολούθως παρουσιάζεται λίστα με όλες τις ειδικότητες που παρέχονται στα ΙΕΚ, ενώ επιλέγοντας τον ενεργό σύνδεσμο κάθε ειδικότητας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να μεταφερθούν στον οδηγό σπουδών και επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι υποψήφιοι σπουδαστές είναι απαραίτητο αφού ενημερωθούν από τον ακόλουθο πίνακα για τις ειδικότητες που προσφέρονται να αναζητήσουν τα ΙΕΚ που τις παρέχουν καθώς υπάρχει περίπτωση κάποιες ειδικότητες να μην προσφερθούν για το έτος 2013-2014.

Όπως θα διαπιστώσουν οι αναγνώστες οι ειδικότητες καλύπτουν πολλούς επαγγελματικούς τομείς. Για παράδειγμα στον τομέα Υγείας προσφέρονται ειδικότητες όπως Βοηθός Φυσικοθεραπευτή, Βοηθός Οδοντιάτρου, νοσηλευτικής, ιατρικών εργαστηρίων κ.α.

Στον τομέα του Τουρισμού στον οποίο αναμένονται να δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας υπάρχουν ειδικότητες όπως ξεναγός εθνικών δρυμών, συνοδός βουνού, υπεύθυνος υποδοχής και φιλοξενίας, υπάλληλος τουριστικού γραφείο.

Επιλογές υπάρχουν και για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τη γεωργία αφού προσφέρονται ειδικότητες όπως τεχνικός αμπελουργίας-οινοποιίας, τεχνικός βιολογικής γεωργίας κ.α.

Ακολουθεί πλήρης πίνακας των ειδικοτήτων...





Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.