Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Καθάρισαν από τα γκράφιτι ιστορικοί χώροι της Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζεται η δράση.

Πριν τέσσερις μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2013, η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε μια προσπάθεια με στόχο να απαλλάξει από την ρύπανση των γκράφιτι, έναν αριθμό μνημείων, εκκλησιών, δημόσιων γλυπτών και χώρων πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης.

Την εποχή εκείνη είχαν εκφρασθεί εύλογες αμφιβολίες, αν ο καθαρισμός αυτός θα έμενε, ή αν σύντομα η ρύπανση θα ξαναγυρνούσε στα παλιά επίπεδα.

Σήμερα με ιδιαίτερη ικανοποίηση, παρατηρείται ότι οι χώροι αυτοί, παραμένουν σε εξαιρετική κατάσταση με πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις, που αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί καταδεικνύει, ότι πολιτιστικές πρωτοβουλίες τέτοιου είδους, που παράγουν ένα συγκεκριμένο και ορατό από όλους αποτέλεσμα, μπορούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και ιδιαίτερα την νεολαία διαμορφώνοντας σταδιακά την επιθυμία αλλά και την απαίτηση όλων για μια καλύτερη ποιότητα στο περιβάλλον και την καθημερινότητα της ζωής στη συμπρωτεύουσα.

Η Πολιτιστική Εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει και να επεκτείνει την προσπάθεια της αυτή.






















Πηγή: http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.