Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Τέσσερις παιδικές χαρές αλλάζουν όψη στην Ερέτρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αλλαγή αναμένεται να κοστίσει 193.688,10 ευρώ.

Τέσσερις παιδικές χαρές αλλάζουν όψη στο δήμο Ερέτριας και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των παιδιών και των γονιών τους.

Συγκεκριμένα, δύο παιδικές χαρές στην Ερέτρια, μία στην πλατεία Ηρώου και άλλη μία στην πλατεία Ειρηνοδικείου, μία στην Αμάρυνθο, μπροστά από το δημοτικό κατάστημα, και μία στο Γυμνό, ανακατασκευάζονται και εξοπλίζονται με νέα παιχνίδια ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται και ο περιβάλλοντας χώρος με την τοποθέτηση καθιστικών και νέων κάδων απορριμμάτων. Η λειτουργική αποκατάσταση των παιδικών χαρών θα γίνει με βάση τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το υπουργείο Εσωτερικών και τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και πιστοποίησης.

Οι τέσσερις παιδικές χαρές αναμένεται να κοστίζουν 193.688,10 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Τα 184.190 ευρώ θα αντληθούν από το Πράσινο Ταμείο, Προτεραιότητας Άξονας 2, «Αναβάθμιση αστικών υποδομών», του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012- 2015» ενώ το υπόλοιπο ποσό των 9.498,10 ευρώ θα καλυφθεί με ίδιους πόρους του δήμου.

«Υποστηρίζουμε τη μητέρα και το παιδί στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Αυτό είναι το δόγμα της δημοτικής Αρχής και δεν αλλάζει. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την εικόνα όλων των διαμερισμάτων του δήμου Ερέτριας και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι, να γίνουν πιο φιλικοί για τους πολίτες. Οι γονείς, οι γιαγιάδες και οι παππούδες θα συνοδεύουν πλέον τους λιλιπούτειους δημότες μας στο παιχνίδι τους, σε νέες ασφαλείς παιδικές χαρές που επί σειρά ετών είχαν παραδοθεί στη φθορά του χρόνου», επισημαίνει ο δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.