Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς θα πληρώσετε την εφορία και τον ΦΑΠ σε 12 δόσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ρύθμιση που βρίσκεται ήδη σε ισχύ.

Σε 12 δόσεις μπορούν να πληρώσουν τον φετινό φόρο εισοδήματος, αλλά και τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012, όσοι αδυνατούν να το κάνουν σε τρεις δόσεις.

Η ρύθμιση που βρίσκεται ήδη σε ισχύ προβλέπει ότι για τους φορολογούμενους που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εξοφλήσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα, ο έφορος θα προχωρά σε ρύθμιση για την τμηματική καταβολή των φόρων με βασικό μοχλό την ένταξή τους στην πάγια ρύθμιση που προβλέπει εξόφληση των οφειλών που καθίσταται ληξιπρόθεσμες σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Ηδη πολλοί φορολογούμενοι προσέρχονται στην εφορία με το εκκαθαριστικό σημείωμα και δηλώνουν αδυναμία να το εξοφλήσουν ζητώντας να υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής της οφειλής.

Συγκεκριμένα, για να μπορέσει κάποιος να υπαχθεί στην «πάγια ρύθμιση» πρέπει να καταστούν οι οφειλές του ληξιπρόθεσμες.

Δηλαδή ο φορολογούμενος δεν πρέπει να πληρώσει εντός προθεσμίας την οφειλή του στην εφορία. Αυτόματα η οφειλή γίνεται ληξιπρόθεσμη και τότε ο πολίτης μπορεί να υπαχθεί στη νέα ρύθμιση εξασφαλίζοντας 12 δόσεις, αντί 2 ή 3.

Η ρύθμιση αυτή ισχύει και για τον ΦΑΠ ο οποίος πληρώνεται σε 7 δόσεις. Αν δεν πληρωθεί η πρώτη δόση μέχρι την Παρασκευή τότε ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει έως 12 δόσεις.

Χρειάζεται προσοχή για όσους έχουν παλιές οφειλές σε ρύθμιση γιατί τότε μπορεί να βρεθούν εκτός αυτής, λόγω των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.