Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Θάνατοι στη φύση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γλαφυρές περιγραφές με μαύρο χιούμορ.

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να χάσει κανείς τη ζωή του στην εξοχή. Παρακάτω θα διαβάσετε οκτώ από τους πιο δυσάρεστους και τρομακτικούς τρόπους να αποχαιρετήσετε το μάταιο τούτο κόσμο.

Το άρθρο χρησιμοποιώντας μαύρο χιούμορ δίνει περιγραφές αλλά και τις επιστημονικές εξηγήσεις για πολλούς σπάνιους κινδύνους που απειλούν έναν «εραστή» της άγριας φύσης.

Πτώση



Βασικά δε θα προλάβετε να τρομοκρατηθείτε. Μέσα σε ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου από τη στιγμή που θα χάσετε την ισορροπία σας, θα εμφανιστεί το αντανακλαστικό του πανικού σας. Τα χέρια σας θα τεντωθούν απελπισμένα μήπως πιαστούν από πουθενά, δεν υπάρχει τίποτα όμως. Σκαρφαλώνατε, χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας, χωρίς ένα φίλο με εμπειρία – μα τι είχατε στο μυαλό σας πια; Ίσως αναρωτιέστε, αλλά είναι πια αργά.

Τα τριάντα μέτρα που σας χωρίζουν από το έδαφος κρύβουν πόνο και αγωνία. Μετά από μια οδυνηρή πτώση, προσπαθείτε να αναπνεύσετε αλλά η ισχύς της πτώσης έχει συμπιέσει το διάφραγμά σας. Οι ανάσες βγαίνουν σπασμωδικά. Το σώμα σας αποφασίζει να αποβάλει οτιδήποτε είχατε φάει, μιας και θεωρεί ότι σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις η χώνευση του φαγητού θα απαιτήσει πολλή ενέργεια, και κατά συνέπεια είναι μια περιττή διαδικασία.

Το σώμα σας εκκρίνει ενδορφίνες για να εμποδίσει τον αφόρητο πόνο. Παράλληλα, βιώνετε αυτό που οι γιατροί αποκαλούν «χρυσή ώρα», όπου το ανθρώπινο σώμα διατηρεί την πίεση του αίματος κι ας αιμορραγεί. Προσπαθείτε να καλέσετε το 100, όμως το σήμα σας εμποδίζεται από τα τείχη του φαραγγιού. Όταν, μερικά χρόνια αργότερα, εντοπιστείτε από κάποιον διερχόμενο κυνηγό, το χέρι σας θα εξακολουθεί να σφίγγει τη φθαρμένη συσκευή.

Καζουάριος



Χαλαρώνετε κάπου στη βορειοανατολική Αυστραλία, με μια μπύρα στο χέρι σας, ώσπου εντοπίζετε μια γαλάζια λάμψη μέσα στο πράσινο. Περίεργοι και ολίγον τι μεθυσμένοι, κατευθύνεστε προς το παράξενο χρώμα. Ξαφνικά, είστε αντιμέτωποι με ένα δίμετρο πτηνό 65 κιλών. Δεν προλάβατε να προσέξετε το νύχι 13 εκατοστών στο μεσαίο του δάχτυλο. Μοιάζει με ήσυχο πουλί, χωρίς να γνωρίζετε βέβαια ότι μπορεί να φάει και ανθρώπους.

Προτού καν το καταλάβετε, είστε ένα από τα 221 καταγεγραμμένα θύματα επίθεσης από καζουάριο. Προσπαθείτε να τρέξετε, όμως για κακή σας τύχη ο καζουάριος μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα.

Σκοντάφτετε σε ένα κομμάτι ξύλο. Αστραπιαία, το πτηνό κάνει ένα άλμα ενάμισι μέτρου, προσγειώνεται πάνω σας και χρησιμοποιεί στο σώμα σας το τρομακτικό του νύχι. Ναι, είστε το δεύτερο άτομο από το 1926 που σκοτώνεται από καζουάριο.

Καρδιακή προσβολή



Ποιος νοιάζεται για το ότι η θερμοκρασία του αέρα παραείναι υψηλή για ορεινή ποδηλασία. Αν φτάσετε την κορυφή πρώτος, νικήσατε!

Με κάθε πεταλιά, η θερμοκρασία του σώματός σας ανεβαίνει. Εισήλθατε στη ζώνη της «πυρετώδους άσκησης», ανάμεσα στους 38 και τους 40,5οC, θερμοκρασίες στις οποίες οι προπονημένοι αθλητές μπορούν να αντέξουν χωρίς προβλήματα. Οι αδένες σας εκκρίνουν ιδρώτα, ωστόσο εσείς στεγνώνετε επειδή τρέχετε. Απέχετε δώδεκα λεπτά από την καρδιακή προσβολή. Όμως εσείς συνεχίζετε, παρά τους πόνους στους μύες σας και την ακατάσχετη ταχυπαλμία.

Οι αρτηρίες διαστέλλονται, όμως η ροή του αίματος στον εγκέφαλό σας λιγοστεύει και η όρασή σας θολώνει.
Ξαφνικά όλα σκοτεινιάζουν και λιποθυμάτε. Καθώς πέφτετε στο έδαφος αναίσθητος, παθαίνετε καρδιακή προσβολή. Το σώμα σας κυριολεκτικά βράζει από μέσα. Κάνετε συνεχώς εμετούς και ο σφιγκτήρας σας χαλαρώνει. Τελικά, η καρδιά σας σταματά.

Αρκούδα



Ενώ χαλαρώνετε σε ένα ξέφωτο κάπου στο Περτούλι, ακούτε θορύβους λίγα μέτρα μακριά σας. Δεν ανησυχείτε όμως, επειδή ξέρετε πως οι θανάσιμες επιθέσεις από αρκούδες είναι εξαιρετικά σπάνιες, πόσω μάλλον στην Ελλάδα.

Πετάτε τα υπολείμματα του φαγητού σας στο έδαφος, μη γνωρίζοντας ότι η οσμή τους τραβά τα μεγάλα αυτά ζώα.
Δεν προλαβαίνετε να το σκεφτείτε, καθώς εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά σας και σας χτυπά στον ώμο με τεράστια δύναμη, ρίχνοντάς σας στο έδαφος. Σας κρατά κάτω με τα μπροστινά της πόδια και ξεκινά να δαγκώνει το κεφάλι και το λαιμό σας.

Την επόμενη μέρα οι αρχές εντοπίζουν το σώμα μιας αρκούδας που μάλλον πνίγηκε από κάτι. Ναι, από ανθρώπινα υπολείμματα!

Πνιγμός



Ωχ! Το καγιάκ σας ανατράπηκε από τα νερά του ποταμού και μόλις που προλάβατε να πάρετε μια βαθιά ανάσα προτού βρεθείτε κάτω από την επιφάνεια. Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του για 90 περίπου δευτερόλεπτα προτού χάσει τις αισθήσεις τους. Ενώ δεν μπορείτε να βγείτε στην επιφάνεια του ορμητικού ποταμού, το αίμα σας γίνεται σιγά σιγά μπλε λόγω της αύξησης στην περιεκτικότητα διοξειδίου του άνθρακα.

Ένα λεπτό και 23 δευτερόλεπτα μετά την αρχική βύθιση, λιποθυμάτε. Αν σας σώσουν τώρα, ίσως πεθάνετε δύο ώρες αργότερα από δευτεροβάθμιο πνιγμό, καθώς οι τραυματισμένοι σας πνεύμονες γεμίζουν με υγρά.

Δεκαεννέα λεπτά μετά, το μυαλό σας έχει σταματήσει να λειτουργεί. Το σώμα σας θα βυθιστεί και στη συνέχεια θα αναδυθεί καθώς γεμίζει με αέρια αποσύνθεσης. Πάντως, το σωσίβιο που φοράτε αντέχει μια χαρά – όσοι σας εντοπίσουν μπορούν να το κρατήσουν.

Χταπόδι με μπλε δακτυλίους



Είστε κορυφαίος ψαράς! Μόλις αναδυθήκατε με ένα λαχταριστό χταπόδι στα χέρια σας. Όμως, αυτό αλλάζει χρώμα και εμφανίζει μπλε δακτυλίους. Τρομαγμένοι, το πετάτε στο νερό – ωστόσο πρόλαβε να σας δαγκώσει. Η νευροτοξίνη τετραδοτοξίνη (10.000 φορές πιο τοξική από το υδροκυάνιο) κυλά στο σώμα σας. Μέσα σε δευτερόλεπτα, το στόμα και η γλώσσα σας ξεραίνονται ενώ το πρόσωπό σας μουδιάζει.

Η φίλη σας καλεί ασθενοφόρο καθώς σας βλέπει να καταρρέετε, ωστόσο διατηρείτε τις αισθήσεις σας καθώς παραλύετε. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, οι μύες που βοηθούν στην αναπνοή παραλύουν και παθαίνετε ασφυξία.

Θαλάσσιο σαλιγκάρι



Κάνετε μια βόλτα στην παραλία, η οποία είναι γεμάτη κοχύλια. Ξαφνικά, πατάτε ένα παράξενο κοχυλάκι. Σχεδόν αμέσως νιώθετε έναν έντονο πόνο στο δεξί σας πόδι και σας κόβεται στιγμιαία η ανάσα. Ενώ κατευθύνεστε στο κάμπινγκ, το περπάτημά σας όλο και δυσκολεύει. Το δεξί σας πόδι έχει μουδιάσει. Ανήσυχοι, ρίχνετε μια ματιά στην πατούσα σας, όπου και παρατηρείτε ένα μικρό σημαδάκι σαν τσίμπημα μέλισσας.

Ένα τέταρτο αφότου το θαλάσσιο σαλιγκάρι έβαλε στον οργανισμό σας ένα θανάσιμο μίγμα, σας πιάνει ένας ανυπόφορος πονοκέφαλος. Το πόδι σας πρήζεται και ξεκινάτε να κάνετε εμετούς. Η ομιλία σας δυσκολεύει και η παράλυση επεκτείνεται σε όλο σας το σώμα, καθώς το δηλητήριο μπλοκάρει ολόκληρο το νευρικό σας σύστημα.
Θα σας βρουν στη σκηνή σας το επόμενο πρωί. Χωρίς παλμό, φυσικά.

Μέλισσες



Στην αρχή ακούτε έναν ακαθόριστο βόμβο. Μετά αρχίζετε να νιώθετε μερικά τσιμπήματα στο μπράτσο. Βλέπετε μερικές μέλισσες, αλλά δεν ανησυχείτε, ούτως ή άλλως, ποτέ δεν ήσαστε αλλεργικός. Όμως, κάθε τσίμπημα έχει την οσμή φερομονών, οι οποίες κάνουν τις μέλισσες να τρελαίνονται και να θεωρούν ότι δέχονται επίθεση.

Το σμήνος σας έχει περικυκλώσει και οι μέλισσες τσιμπούν κάθε εκατοστό του σώματός σας. Προσπαθώντας να διώξετε τα ενοχλητικά έντομα, καταπίνετε μερικά, τα οποία τσιμπούν το εσωτερικό του λαιμού σας.

Ο φίλος σας θα τις διώξει, αλλά ήδη σας έχουν τσιμπήσει πάνω από χίλια κεντριά. Ξεκινάτε να κάνετε εμετούς και να υποφέρετε από ακράτεια. Ωστόσο, σας πηγαίνουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, απ’ όπου και θα πάρετε εξιτήριο μια μέρα μετά, πιστεύοντας πως είστε ασφαλής.

Όμως, οι πρωτεΐνες του δηλητηρίου της μέλισσας καταστρέφουν τα κύτταρα του αίματος και τους ιστούς των μυών, αφήνοντας πίσω τους χαλάσματα. Καθώς τα «χαλάσματα» συσσωρεύονται, τα νεφρά σας φράζονται και σύντομα βιώνετε νεφρική ανεπάρκεια. Δύο μέρες αργότερα, επιστρέφετε στο νοσοκομείο, αλλά καταλήγετε προτού προλάβουν να σας φροντίσουν οι γιατροί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.