Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αναβαθμίζονται παιδικές χαρές στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα έχουν προδιαγραφές χρήσης και από παιδιά με μειωμένη κινητικότητα ή άτομα με αναπηρία.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα αναβάθμισης και πιστοποίησης των παιδικών χαρών του δήμου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε χθες κατά τη 17η τακτική του συνεδρίαση την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση παιδικών χαρών στη 2η στην 4η Δημοτική Κοινότητα για πιστοποίηση -ΣΑΤΑ».

Το συγκεκριμένο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 475.000 ευρώ, περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό (2013) του δήμου της συμπρωτεύουσας. Θα υλοποιηθεί κατόπιν δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού.

«Στόχος μας είναι δημιουργήσουμε ασφαλείς παιδικές χαρές με την κατασκευή περίφραξης και ελεγχόμενης εισόδου και να εξασφαλίσουμε ένα λειτουργικό περιβάλλον με περιβαλλοντικά φιλικές συνθήκες για την ψυχαγωγία των παιδιών και κατάλληλες συνθήκες παραμονής για τους συνοδούς τους», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης και πρόσθεσε: «οι δύο παιδικές χαρές έρχονται να προστεθούν στις 28 που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης τον τελευταίο χρόνο».

Οι επεμβάσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της αισθητικής αναβάθμισης με βάση τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που απαιτεί ο χώρος εξαιτίας της ιδιαίτερης χρήσης του και της ηλικιακής ομάδας χρηστών της.

Βασική αρχή του σχεδιασμού αποτελεί η χάραξη του σχήματος του παιδότοπου σε σχήμα έλλειψης. Περιμετρικά στο οβάλ σχήμα της κάτοψης της παιδικής χαράς θα τοποθετηθούν έξι παγκάκια για τους συνοδούς.

Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη παιδική χαρά, όλα τα νέα παιχνίδια που θα τοποθετηθούν θα φέρουν πιστοποιητικό Εξασφάλισης Ποιοτικού Ελέγχου ενώ θα έχουν προδιαγραφές χρήσης και από παιδιά με μειωμένη κινητικότητα ή άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ). Ακόμη, προβλέπεται νέος επαρκής ηλεκτροφωτισμός και τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων.


Πηγή: http://www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.