Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Το σημάδι που θα μπορούσε να της κοστίσει τη ζωή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η μύτη της 9χρονης Zoe είναι φτιαγμένη από χόνδρο του αυτιού της- Δείτε τις φωτογραφίες.

Ήταν στην αρχή μόνο ένα μικρό κόκκινο σημάδι πάνω στη μύτη της νεογέννητης Zoe Mitchell. Έμοιαζε σαν σημάδι από την μάσκα οξυγόνου. Η μικρή είχε γεννηθεί πρόωρα στις 27 εβδομάδες, ήταν ωστόσο ένα υγιές μωρό και σημείωσε πρόοδο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

Αλλά μέσα σε λίγες ημέρες, το μικρό κόκκινο σημάδι έγινε μια τεράστια μωβ φουσκάλα που της προκαλούσε προβλήματα στην αναπνοή. Οι γιατροί διέγνωσαν αιμαγγείωμα που προκλήθηκε από καλοήθη όγκο στα αιμοφόρα αγγεία.

Μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και σε βαριές περιπτώσεις, όπως της Zoe, μπορεί να μπλοκάρει τους αεραγωγούς.

Δίνοντας μάχη με το χρόνο οι γιατροί στο νοσοκομείο του Λονδίνου έσπευσαν να τοποθετήσουν στη μικρή Zoe σωλήνα τραχειοστομίας όταν ήταν μόλις οκτώ εβδομάδων για να τη γλιτώσουν από την ασφυξία.

Σήμερα το κορίτσι είναι εννέα χρονών και επιτέλους χαμογελά ξανά έπειτα από επεμβάσεις αναμόρφωσης της μύτης της με χόνδρο από το αυτί της.

«Είναι πολύ χαρούμενη τώρα, είναι ενθουσιασμένη με τη νέα της μύτη», δηλώνει η 36χρονη μητέρα της Caroline.
Στα εννιά αυτά χρόνια η Zoe έγινε δέκτης πολύ σκληρών σχολίων λόγω της παραμορφωμένης μύτης της. «Γι’ αυτό κάναμε την επέμβαση, επειδή θέλαμε να δείχνει όσο γίνεται ‘φυσιολογική’. Το να βγαίνεις έξω και να σε κοιτούν όλοι περίεργα δεν είναι ωραίο», πρόσθεσε η μητέρα της.

Η Zoe κινδύνευσε να χάσει και την όρασή της καθώς ο όγκος διαρκώς μεγάλωνε και τελικά κάλυψε όλη τη μύτη της όταν ήταν μόλις επτά εβδομάδων.

Οι γιατροί της χορήγησαν αρχικά στεροειδή για να τον περιορίσουν αλλά αυτό δεν είχε αποτέλεσμα κι έτσι η μικρή άρχισε 12μηνη χημειοθεραπεία.

Ο σωλήνας της τραχειστομίας αφαιρέθηκε τελικά όταν η Zoe ήταν 18 μηνών γιατί μόνο τότε ο όγκος είχε μικρύνει αρκετά ούτως ώστε να μπορεί να αναπνέει χωρίς βοήθεια.

Αλλά η μύτη της έμεινε παραμορφωμένη και γι’ αυτό οι γονείς της κατέφυγαν στους πλαστικούς χειρουργούς.

«Νομίζω πως η μύτη μου δείχνει υπέροχη τώρα. Ο χειρουργός μου είναι πολύ πολύ έξυπνος. Είμαι πολύ χαρούμενη!» δήλωσε η 9χρονη.

Δείτε τις φωτογραφίες

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.