Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Παγκόσμια Τράπεζα: 700 εκ. δολάρια για την υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα προσφέρει 700 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2015 για τη βελτίωση της υγείας των γυναικών και των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ έκανε την ανακοίνωση αυτή στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Η νέα χρηματοδότηση προέρχεται από τον Διεθνή Οργανισμό Ανάπτυξης (IDA), την υπηρεσία της Παγκόσμιας Τράπεζας που προσφέρει δωρεές και δάνεια με μηδενικό επιτόκιο στις πιο φτωχές χώρες.

«Πρέπει να επιταχύνουμε τις κοινές μας προσπάθειες για να σώσουμε περισσότερες ζωές γυναικών και παιδιών», υπογράμμισε ο Κιμ.

Τα 700 εκατομμύρια δολάρια προστίθενται στα 600 εκατομμύρια δολάρια που είχε δεσμευθεί να προσφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα μέχρι το 2015 ως χρηματοδότηση σχεδίων για τη βελτίωση της υγείας των γυναικών και των παιδιών.

Τα σχέδια αυτά ήταν αποτελεσματικά, σημείωσε ο Κιμ, επικαλούμενος το παράδειγμα του Αφγανιστάν, όπου ο αριθμός των γυναικών που γεννούν σε επαρκώς εξοπλισμένους ιατρικά χώρους διπλασιάστηκε, όπως συνέβη και στο Μπουρούντι όπου αυξήθηκε κατά 25% σε ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, θα είναι εφικτές νέες πρόοδοι αν γίνουν επενδύσεις όχι μόνο στις υποδομές της υγείας, αλλά και όσον αφορά την πρόσβαση σε νερό, σε υγειονομικό υλικό και στην εκπαίδευση.

Στη διάρκεια των δέκα τελευταίων ετών οι προσπάθειες του IDA βοήθησαν να εμβολιαστούν περίπου 600 εκατομμύρια παιδιά, να έχουν πρόσβαση σε προγεννητική περίθαλψη 194 εκατομμύρια έγκυες γυναίκες και να γίνουν περισσότερες από 29 εκατομμύρια γεννήσεις σε ιατρικά εξοπλισμένους χώρους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.