Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΗΕ: Προτεραιότητα στα ΑΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα Ηνωμένα Έθνη κατήγγειλαν σήμερα, για άλλη μία φορά, τα δεινά που υφίστανται οι άνθρωποι με αναπηρίες, πολλοί από τους οποίους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας καθώς οι κυβερνήσεις των χωρών τους έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους.

Εκτιμάται ότι 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, από τα 7,5 δισεκατομμύρια του πλανήτη, έχουν κάποιου είδους αναπηρία. Το 80% από αυτούς ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες.

"Η αναπηρία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης κατάστασης. Σχεδόν όλοι, κάποια στιγμή της ζωής τους, θα πάσχουν από κάποια προσωρινή ή μόνιμη αναπηρία", είπε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν. "Ωστόσο, υπερβολικά πολλοί άνθρωποι με αναπηρίες ζουν στη φτώχεια. Πάρα πολλοί υποφέρουν από τον κοινωνικό αποκλεισμό τους. Πάρα πολλοί δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, την εργασία, τη φροντίδα υγείας, το κοινωνικό και νομικό σύστημα", συνέχισε.

Ο γνωστός, τυφλός συνθέτης και τραγουδιστής Στίβι Γουόντερ, ο οποίος φέρει τον τίτλο του "Αγγελιαφόρου της Ειρήνης" του ΟΗΕ, είπε ότι λιγότερο από το 5% των εντύπων παγκοσμίως διατίθενται και σε μορφή τέτοια που να μπορούν να τα διαβάσουν ή να τα ακούσουν οι τυφλοί.

"Προκειμένου να ενταχθούν στην κοινωνία τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στη γνώση και την πληροφορία", τόνισε.

Διάφορα προγράμματα για τη στήριξη ανθρώπων με αναπηρίες έχουν εφαρμοστεί στο πλαίσιο της επίτευξης των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας (ΑΣΧ) που, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, θα πρέπει να επιτευχθούν μέχρι το 2015. Στους οκτώ στόχους περιλαμβάνονται ο περιορισμός της φτώχειας και η εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.