Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Απαραίτητη η ενίσχυση της εκπαίδευσης των φτωχών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες κάνουν έκκληση.

Έκκληση για αύξηση των δαπανών στην εκπαίδευση παγκοσμίως, ιδιαίτερα για παιδιά που βιώνουν σε καταστάσεις κρίσης έκαναν χθες ο βρετανός πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν και η βασίλισσα της Ιορδανίας, Ράνια αλ-Αμπντουλάχ.

Ο Μπράουν και η βασίλισσα Ράνια μίλησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης κορυφής της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Εκπαίδευση του ΟΗΕ, σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν τα Ηνωμένα Έθνη και τις κοινωνικές οργανώσεις να επενδύσουν περισσότερα στην εκπαίδευση για χάρη των 57 εκατομμυρίων παιδιών παγκοσμίως που δεν έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε σχολεία.

Η βασίλισσα Ράνια δήλωσε ότι τα παιδιά που έχουν βρεθεί εν μέσω ενόπλων συγκρούσεων χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. «Η εκπαίδευση είναι απαραίτητη για τα παιδιά, ιδιαίτερα για εκείνα που βιώνουν καταστάσεις κρίσης», είπε, τονίζοντας ότι η μάθηση παρέχει μια αίσθηση ομαλότητας που βοηθά τα παιδιά να αντιμετωπίσουν αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.

Ο Μπράουν, ο οποίος τελεί καθήκοντα ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ σε θέματα της παγκόσμιας εκπαίδευσης, δήλωσε ότι τα παιδιά έχουν το δικαίωμα στη μάθηση, η οποία θα πρέπει να είναι διασφαλισμένη σε διασυνοριακό επίπεδο.

«Σήμερα, με σχεδόν 1 εκατομμύριο παιδιά Σύρων προσφύγων, έχουμε την ευκαιρία να αναλάβουμε άμεση δράση και να αποδείξουμε ότι η εκπαίδευση δεν αποτελεί μόνο προτεραιότητά μας. Πρέπει να ανταποκριθούμε στην υπόσχεσή μας για μια εκπαίδευση χωρίς σύνορα, παρέχοντας ελπίδα και ευκαιρίες ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις», είπε.

Η Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Εκπαίδευση, έκανε έκκληση για επείγουσα δράση ώστε να γίνουν προτεραιότητα οι δαπάνες για την εκπαίδευση, να προστατεύονται καλύτερα μαθητές και καθηγητές και να υπάρχει ένα σχέδιο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως ένοπλες συγκρούσεις και φυσικές καταστροφές.

Σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση Save The Children, μόλις το 1,4% της παγκόσμιας ανθρωπιστικής βοήθειας δαπανήθηκε το 2012 για την εκπαίδευση, παρουσιάζοντας μείωση από το 2,14% το προηγούμενο έτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.