Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ελάφρυνση "στρατιωτικών" δανείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μεικτής επιτροπής του ΥΠΕΘΑ, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, καθώς και συνεννοήσεις με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, ώστε να εξαντληθούν οι δυνατότητες ελάφρυνσης των δανεικών υποχρεώσεων των στρατιωτικών.

Τα παραπάνω γίνονται γνωστά με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά μετά από αναφορά της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί στην εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων. Την αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Θανάσης Γερμανίδης, Ευγενία Ουζουνίδου και Θοδωρής Δρίτσας.

Όπως, εξάλλο, κάνει γνωστό η κ. Γεννηματά, «στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του ΥΠΕΘΑ, έχει ληφθεί απόφαση του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Στρατού για τη μείωση του επιτοκίου επί των χορηγούμενων προκαταβολών έναντι εφάπαξ στο 1,84% και έχει δοθεί εντολή για διερεύνηση της δυνατότητας επέκτασης της ευεργετικής αυτής ρύθμισης στο σύνολο των Ειδικών Λογαριασμών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Επίσης στους ίδιους άξονες δράσεων και πολιτικής, έχουν συμφωνηθεί με τη ΔΕΗ μέτρα εξυπηρέτησης και ελάφρυνσης ευπαθών ομάδων του προσωπικού του ΥΠΕΘΑ, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, σχετικά με τις δυνατότητες ρύθμισης και διακανονισμού οφειλών, τους όρους αναστολής διακοπών παροχής ρεύματος λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Στην αναφορά της, ωστόσο, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, επισημαίνει ότι ενώ τους πρώτους μήνες του 2013 έγινε γνωστό ότι συστήνεται μεικτή Επιτροπή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να εξετασθεί το θέμα των στρατιωτικών δανειοληπτών, μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστές οι αποφάσεις αυτής της επιτροπής.

Στην ίδια αναφορά γίνεται γνωστό ότι η Ένωση ενημερώθηκε από στρατιωτικούς που υπηρετούν στην περιφέρεια ότι το τελευταίο διάστημα δέχονται σωρηδόν εξώδικα και διαταγές πληρωμής καθώς και άνευ προηγουμένου οχλήσεις από εταιρείες ενημερώσεως οφειλών εξαιτίας της προφανούς αδυναμίας πληρωμής των δόσεων των δανείων που έχουν λάβει.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.