Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόταση για πρόγραμμα κατάρτισης μελών γυναικείων συνεταιρισμών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη καλύτερης οργάνωσης των παραγωγών.

Πρόταση για τη χρηματοδότηση δράσεων επαγγελματικής κατάρτισης αυτοπασχολούμενων γυναικών-μελών γυναικείων αγροτουριστικών συνεταιρισμών σε θέματα μεταποίησης γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων και αγροτουρισμού, έχει καταθέσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο υπουργείο Εργασίας, όπως ανάφερε σε ομιλία του στο Συκούριο Τεμπών, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Η πρόταση αφορά σε 150 προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ για όλη την επικράτεια. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη καλύτερης οργάνωσης των παραγωγών, έτσι ώστε «να δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίκτυο παραγωγής, τυποποίησης, μεταποίησης, διακίνησης και προώθησης του προϊόντος», προσθέτοντας πως το υπουργείο για να κάνει τις Οργανώσεις Παραγωγών πιο λειτουργικές και πιο ελκυστικές για τους αγρότες απλοποίησε το θεσμικό πλαίσιο.

Ο κ. Χαρακόπουλος, επισήμανε επίσης, ότι «η επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης θα κριθεί στη συνέπεια της προσπάθειας, στην επιμονή για τη στήριξη της Ελλάδας της παραγωγής και της δημιουργίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.