Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη… χωρίς αυτοκίνητο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα "ανακαταλάβουν" οι κάτοικοί της την προσεχή Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, μετατρέποντάς το σε παιδότοπο, χώρο συναυλιών και ποικίλων άλλων δράσεων, στο πλαίσιο της "Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο".

Η Parallaxi, σε συνεργασία με την Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών, το Δήμο Θεσσαλονίκης και φορείς της πόλης, επιδιώκει να ζήσουν όλοι οι Θεσσαλονικείς "Μία Αλλιώτικη Μέρα, Μία Μέρα Χωρίς Αυτοκίνητο", με το κέντρο, στο τετράγωνο που περικλείεται από την οδό Εθνικής Αμύνης μέχρι και τη Βενιζέλου και από την Εγνατία μέχρι τη Λ. Νίκης, να μετατρέπεται σε έναν ατελείωτο πεζόδρομο, να γεμίζει εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, πολιτιστικές δράσεις και περιπατητές.

Ένας απέραντος παιδότοπος για παιδιά, με αναβίωση παιχνιδιών, εκπαιδευτικά προγράμματα από μουσεία της πόλης, δράσεις με ποδήλατα, πατίνια, τρενάκι, μαθήματα γιόγκα, σάμπα, ζούμπα, ξιφασκίας στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, θερινό σινεμά στην πλατεία Αριστοτέλους, βόλευ και πινγκ πονγκ στο δρόμο, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, θεματικοί περίπατοι με ξεναγό στα κτίρια του κέντρου, μουσικές παρελάσεις από μπάντες που θα διασχίζουν την πόλη, έκθεση φωτογραφίας με την ιστορία των συγκοινωνιών είναι μερικές από τις δράσεις που έχουν προγραμματισθεί.

Επιπλέον, θα διατίθενται δωρεάν ποδήλατα στην πλατεία Αγίας Σοφίας, όπως δωρεάν θα είναι και η στάθμευση στις παρυφές του κέντρου και η μετακίνηση με τα αστικά λεωφορεία από τις 12 μέχρι τις 4.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.