Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα με τους Ρομά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητούν την απομάκρυνσή τους οι κάτοικοι της Πάτρας.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν κάτοικοι και επιχειρηματίες την κατάσταση που επικρατεί με τους σκηνίτες Ρομά στην περιοχή των Παραγλαύκιων Οδών κοντά στο ύψος της εξόδου του Γλαύκου στην Περιμετρική Πατρών.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στο patrasTimes, εδώ και αρκετούς μήνες οπότε και «μετακόμισαν» από την περιοχή του Καστριτσίου και ουσιαστικά… ενώθηκαν με άλλους Ρομά που βρίσκονταν ήδη σε πρόχειρα παραπήγματα, τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι ακόμη περισσότερα.

Σχεδόν καθημερινό φαινόμενο είναι, όπως καταγγέλλεται, οι κλοπές σε μικροαντικείμενα ή και πράγματα μεγαλύτερης αξίας που έχουν στις αυλές των σπιτιών και των καταστημάτων τους.

Ουσιαστικά όπως επισημαίνουν, υπάρχει πρόβλημα παραβατικότητας την ώρα που οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες νιώθουν ανασφαλείς στην περιοχή τους. Όπως αναφέρουν κατά το διάστημα της παραμονής των Ρομά έχουν καταγραφεί περιστατικά κλοπών, απόπειρες κλοπών και μικροεπιθέσεις.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν είναι λίγες οι φορές που προκαλούνται προβλήματα κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, από διάφορες δραστηριότητες των σκηνιτών (με φωνές, δυνατή μουσική κλπ).

«Πονοκέφαλο» για κατοίκους και καταστηματάρχες αποτελεί και η συνήθεια των Ρομά να ανάβουν φωτιές προκειμένου να μαγειρέψουν, χωρίς να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα με αποτέλεσμα αρκετά συχνά να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης.
Επιπλέον, επισημαίνεται ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία λόγω της έλλειψης των στοιχειωδών υγειονομικών εγκαταστάσεων (αποχωρητήρια, αποχέτευση, ύδρευση).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.