Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Εμπλοκή με τις λίστες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προβλήματα στο παρά πέντε δημιουργήθηκαν με την υπογραφή των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για την κατάργηση περισσότερων από 2.000 οργανικών θέσεων στα υπουργεία και την ένταξη ανάλογου αριθμού υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η εμπλοκή στην υπογραφή των ΚΥΑ, η οποία αναμενόταν χθες και μεταφέρθηκε για σήμερα, οφείλεται κυρίως στην καθυστέρηση δύο υπουργείων, και συγκεκριμένα των Παιδείας και Εθνικής Αμυνας, να υποδείξουν με σαφή τρόπο τις θέσεις τις οποίες θα καταργηθούν.

Αποτέλεσμα να μην ανακοινωθεί χθες -όπως ήταν προγραμματισμένο- ο οριστικός πίνακας των θέσεων που θα καταργηθούν, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Υπενθυμίζεται ότι στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έγινε την περασμένη Παρασκευή, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι «θα είμαστε έτοιμοι όταν θα έρθει η ώρα της αξιολόγησης», δεδομένου μάλιστα ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα.

Παρ' όλα αυτά, το ζήτημα περιπλέκει η διαθεσιμότητα των 1.500 διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, εξαιτίας της απροθυμίας των πρυτάνεων των ΑΕΙ να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των δομών τους, εξέλιξη που κατά τα φαινόμενα οδηγεί στη λήψη αποφάσεων οριζόντιου χαρακτήρα.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως στο «στόχαστρο» θα μπουν οκτώ Ιδρύματα, μεταξύ των οποίων το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΜΠ και το ΑΠΘ, στα οποία παρατηρείται μεγάλος αριθμός διοικητικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλοκή προέκυψε και με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, καθώς δεν εκδόθηκε η σχετική ΚΥΑ που θα έθετε σε διαθεσιμότητα 410 υπαλλήλους, επειδή εκκρεμούσε ρύθμιση για τέκνα θανόντων αστυνομικών και υπηρετούντων στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Η κατανομή
Σχετικά με την κατανομή των νέων διαθεσιμοτήτων, στο υπουργείο Υποδομών αναμένεται να υπάρξουν καταργήσεις 750 θέσεων. Οι 310 θα προέλθουν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Οι υπόλοιποι 440 θα προέλθουν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων.

Ειδικότερα, από τις 440 θέσεις, οι 98 θα αφορούν κατάργηση διαφόρων ειδικοτήτων (χαμηλών προσόντων) για τις οποίες έχει προωθηθεί ΚΥΑ. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καταργηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις υπηρεσίες αποκατάστασης σεισμοπλήκτων. Σημειώνεται πως η αρμοδιότητα αυτή αναμένεται να μεταφερθεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ήδη προωθηθεί η ΚΥΑ για την κατάργηση 100 θέσεων στο υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόκειται για υπαλλήλους χαμηλών προσόντων (δευτεροβάθμιας - υποχρεωτικής εκπαίδευσης).

Στο υπουργείο Οικονομικών οι θέσεις υπολογίζονται σε 480, εκ των οποίων οι 300 αφορούν καθαρίστριες μερικής απασχόλησης.

Στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να καταργηθούν 620 θέσεις, μεταξύ άλλων 263 από τον ΟΑΕΔ, 211 από το ΙΚΑ και 60 από τον ΟΓΑ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.