Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Έμποροι και επαγγελματίες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λόγω αδυναμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μένουν ή κινδυνεύουν να μείνουν οι περισσότεροι έμποροι και επαγγελματίες του νομού Θεσσαλονίκης καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Αν και δεν είναι γνωστός ο αριθμός των επαγγελματιών και εμπόρων που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μια εικόνα της κατάστασης σκιαγραφούν τα στοιχεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) σύμφωνα με τα οποία το 50% των ασφαλισμένων δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές.

Τα παραπάνω επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης , Ιωάννης Μανδρίνος , υπενθυμίζοντας ότι το 97% των επαγγελματιών έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και από αυτούς το 60% είναι αυτοαπασχολούμενοι. Ο κ. Μανδρίνος υπογράμμισε ότι η Ομοσπονδία αριθμεί 120.000 μέλη ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές που οφείλει να καταβάλει ο κάθε επαγγελματίας ή έμπορος στον ΟΑΕΕ ανέρχεται στα 600-800 ευρώ το μήνα, ποσό που είναι πολύ υψηλό σε μια εποχή που τα έσοδα έχουν μειωθεί δραματικά λόγω της οικονομικής ύφεσης.

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της στέρησης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης η Ομοσπονδία έχει στείλει υπομνήματα τόσο στους ασφαλιστικούς φορείς όσο και στα αρμόδια υπουργεία ενώ πρόσφατα ζήτησε συνάντηση με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Επειδή το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό ζητήσαμε στις 10 Ιουλίου από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης μια συνάντηση προκειμένου να δούμε τι μπορεί να γίνει ώστε τα μέλη μας που χάνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τουλάχιστον να έχουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πρόσθεσε ο κ. Μανδρίνος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.