Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης νησίδων στο νομό Αττικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιστοιχούν σε περισσότερα από 1.000 στρέμματα πρασίνου.

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης των νησίδων στις οδούς που ανήκουν στην αρμοδιότητα της περιφέρειας Αττικής. Συνολικά θα αναμορφωθούν 600 χιλιόμετρα νησίδων, στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες του Νομού Αττικής, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 1.000 στρέμματα πρασίνου.

Έξι συνολικά συνεργεία εργάζονται από νωρίς το πρωί στις νησίδες, από το Σταυρό Αγ. Παρασκευής προς τη λεωφόρο Λαυρίου, στη λεωφόρο Μεσογείων από το Σταυρό προς την Αθήνα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης από την Ηλιούπολη προς τη Γλυφάδα, στον κόμβο του Κηφισού με την παραλιακή στο ύψος του ΣΕΦ, στη παλιά παραλιακή από ΣΕΦ προς Αθήνα και στη λεωφόρο Καβάλας από Σπύρου Πάτση προς Χαϊδάρι.

Η συντήρηση αφορά σε κλαδέματα, δίκτυα ποτίσματος, συντήρηση των φυτών και φύτεμα νέων, καθαρισμούς, αποκομιδή και μεταφορά των κλαδιών και των σκουπιδιών, φυτοπροστασία, λίπανση, αντιμετώπιση πυρκαγιών, αποψιλώσεις ξερών χόρτων, απομάκρυνση πεσμένων δέντρων, κλπ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν ύστερα από την πρόσφατη υπογραφή από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό της σύμβασης για το έργο «ΣΠ-01/12 Συντήρηση, βελτίωση και εγκατάσταση πρασίνου στις νησίδες οδών αρμοδιότητας ΔΚΕΣΟ».

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 12 μήνες (και επιπρόσθετα δύο μήνες για εργασίες επιτήρησης/ άρσης επικινδυνότητας). Έχει προϋπολογισμό 5,5 Εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.