Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Προχωρούν οι διαδικασίες για δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου στον Ευρώτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος να δομηθεί σύγχρονο μοντέλο οργανωμένης παραγωγής.

Η δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων στον δήμο Ευρώτα, αρχής γενομένης από την ήδη υπάρχουσα οριοθέτηση στην περιοχή του Αφανιά, στη Σκάλα Λακωνίας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του γγ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Μόσχου Κορασίδη, με τον δήμαρχο Γιάννη Γρυπιώτη, στον δήμο.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε ότι στα κτηνοτροφικά πάρκα εντάσσονται κτηνοτρόφοι με ελεύθερη επιλογή και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί το μοντέλο της ελεύθερης ποιμενικής κτηνοτροφίας. Όπως αναφέρθηκε, στόχος και σκοπός είναι η άμεση δημιουργία και λειτουργία του κτηνοτροφικού πάρκου στον Αφανιά, ώστε να δομηθεί, άμεσα, ένα σύγχρονο μοντέλο οργανωμένης κτηνοτροφίας στον δήμο Ευρώτα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στη συζήτηση πήραν μέρος εκπρόσωποι κτηνοτρόφων, νέων αγροτών και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι κατέθεσαν προβληματισμούς και προτάσεις. Εκ μέρους των κτηνοτρόφων τέθηκε το ζήτημα του υψηλού κόστους παραγωγής καθώς και του υψηλού τιμήματος νομιμοποίησης των ποιμνιοστασίων, χωρίς να έχει εξαλειφθεί η γραφειοκρατία και σε αυτήν τη διαδικασία.

Ο κ. Κορασίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κύρια κατεύθυνση του υπουργείου είναι η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ με τη δημιουργία υποδομών και εκπαίδευσης, ώστε τα επόμενα χρόνια να υπάρξει μία βιώσιμη και ανταγωνιστική γεωργία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.