Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Δεν εφημερεύει η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Ιεράπετρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καλούν σε συγκεντρώσεις.

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας στο νοσοκομείο της πόλης, με αφορμή την παύση εφημεριών της Παθολογικής Κλινικής μέχρι τέλη Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

«Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις νέες συστηματικές προσπάθειες υποβάθμισης-διάλυσης του νοσοκομείου μας αποτέλεσμα των συνεχών περικοπών, των άκριτων συγχωνεύσεων κλινικών και νοσοκομείων, της δραματικής περικοπής του δικαιώματος όλων μας στην –κατ’ ευφημισμό πια- Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

Από σήμερα, Πέμπτη 18, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας δεν εφημερεύει για τον υπόλοιπο μήνα. Οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία.

Ακούσαμε πρόσφατα τον νέο υπουργό Υγείας να μιλάει για κλείσιμο των μικρότερων μονάδων με χαμηλότερη πληρότητα. Η ηγεσία του υπουργείου, που έχει αναλάβει εργολαβικά τη διάλυση του ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, ελπίζει ότι η κοινωνία θα μείνει θεατής.

Προσπαθούν να ξεχάσουν οι ιθύνοντες, τους αγώνες που έχουμε δώσει ως τοπική κοινωνία για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας για όλους, για τη διατήρηση και αναβάθμιση της λειτουργίας του νοσοκομείου μας. Εμείς όμως δεν ξεχνάμε ότι το νοσοκομείο μας υπάρχει χάρη στους αγώνες μας.

Εμείς, οι κάτοικοι αυτού του τόπου, αποτρέψαμε το κλείσιμο με τους μαζικούς διεκδικητικούς αγώνες. Δεν ξεχνάμε ότι πετύχαμε την ένταξη στην Γ΄ Ζώνη, με την κατάληψη του δημαρχείου τον Ιούνη του 2011, με αποτέλεσμα να καλύπτονται για μεγάλο διάστημα οι εφημερίες στις βασικές κλινικές.

Δεν ξεχνάμε ότι οι επίμονες κινητοποιήσεις μας μέχρι πρόσφατα έχουν αναστείλει τα σχέδια για μετατροπή του σε κέντρο υγείας.

Μένουμε σταθεροί στην απαίτησή μας για ένα πλήρες νοσοκομείο, με όλο το μόνιμο προσωπικό και τον προϋπολογισμό που χρειάζεται για να λειτουργούν όλες οι κλινικές του απρόσκοπτα όλο το μήνα.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Ιεράπετρας την Παρασκευή 19 Ιουλίου και ώρα 10:00 π.μ. για να απαιτήσουμε άμεση λύση στο ζήτημα της κάλυψης των εφημεριών και δρομολόγηση λύσεων για την πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου μας.

Μαζί με την βάναυση καταπάτηση του δικαιώματος μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, μια σειρά δικαιώματα και κατακτήσεις απειλούνται πλέον άμεσα. Μόλις ψηφίστηκε ένα πολυνομοσχέδιο-οδοστρωτήρας που βυθίζει την κοινωνία μας πιο βαθιά στην εξαθλίωση και τη διάλυση. Δεν υπάρχουν, δυστυχώς, περιθώρια αναμονής και ανάπαυλας.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη, 23 Ιουλίου, στις 20:00 στην αίθουσα Μαρία Λιουδάκη να συζητήσουμε για όλα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και να οργανώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην Παιδεία, την Υγεία, την Εργασία και τη Δημοκρατία».


Πηγή: http://www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.