Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Σε αναζήτηση χρυσής τομής για τις Κυριακές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι καταστηματάρχες προσπαθούν να βρουν λύση.

Σε αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, βρίσκονται οι καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης, με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης να συγκαλεί ανοιχτή συγκέντρωση την Τρίτη το βράδυ, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Οπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Κώστας Χαντζαρίδης, γενική αίσθηση είναι ότι οι καταστηματάρχες της πόλης δεν επιθυμούν τη λειτουργία των εμπορικών τους καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου. Πρόταση του συλλόγου μας θα είναι, τα καταστήματα να ανοίγουν επτά με δέκα Κυριακές το έτος.

Προσωπική του άποψη είναι πως «Δεν έχει νόημα να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα της πόλης όλο το χρόνο».

Σε ό,τι αφορά στη συγκέντρωση/συζήτηση της Τρίτης, στόχος είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία κυρίων και με τους υπόλοιπους καταστηματάρχες της ευρύτερης περιοχής στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να υπάρχει μια ενιαία γραμμή, κοινά αποδεκτή από όλους.

Ο ΕΣΘ αριθμεί 1820 μέλη εκ των οποίων τα 1400 είναι ενεργά. Από το σύνολο των καταστημάτων τα περίπου 4.500 λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.