Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

«Τα έκανα θάλασσα!»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για τις δυνάμεις που έχασε από λάθος στα 25 χλμ. μίλησε ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Ένα λάθος στέρησε μια θέση στο βάθρο απ' τον Σπύρο Γιαννιώτη στην κούρσα των 25 χιλιομέτρων, όπως δήλωσε λίγο μετά το τέλος της μεγάλης διαδρομής.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 10 χιλιομέτρων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του στη διοργάνωση, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και αναφέρθηκε στο λάθος που του στέρησε πολύτιμες δυνάμεις για να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

«Ήταν πολύ γρήγορη κούρσα. Έτρεξα για πρώτη φορά σε τόση μεγάλη απόσταση και ήταν μια καλή αρχή για μένα. Μόνο που τα έκανα ‘θάλασσα’ στο τελευταίο γύρο, καθώς αφαιρέθηκα για ένα δευτερόλεπτο και πέρασα την σημαδούρα εσωτερικά αντί για εξωτερικά και αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω. Αυτό μου κόστισε το μετάλλιο, δεδομένου ότι κατανάλωσα δυνάμεις για να πλησιάσω και πάλι την προπορευόμενη ομάδα με αποτέλεσμα να είμαι άδειος στα τελευταία μέτρα που χρειαζόμουν δυνάμεις για το σπριντ».

Βέβαια, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την καλή επίδοση που έφερε σε ένα αγώνισμα που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία. «Το γεγονός και μόνο ότι κατάφερα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σε τόση μεγάλη κούρσα σημαίνει ότι έχω τεράστιες δυνατότητες να τα καταφέρω την επόμενη φορά».

«Τα κατάφερα»

Όσον αφορά τον Αντώνη Φωκαΐδη, ο οποίος τερμάτισε στην 17η θέση δήλωσε: «Η κούρσα ήταν πολύ γρήγορη και ήταν δύσκολο να ακολουθήσω των ρυθμό των προπορευόμενων μέχρι το τέλος. Πήρα εμπειρίες για πρώτη φορά σε αυτό το αγώνισμα και πιστεύω ότι τα κατάφερα καλά».

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος αναφέρθηκε στην αισιοδοξία του για την κατάκτηση του μεταλλίου στην επόμενη προσπάθεια του Σπύρου Γιαννιώτη. «Ήταν πολύ ωραία κούρσα πολύ δυνατή μόνο που ο Σπύρος την πάτησε στο τελευταίο γύρο, κατανάλωσε δυνάμεις με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κρατηθεί στην κορυφή. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να αντέξεις και να τερματίσεις σε περίοπτη θέση. Πιστεύω την επόμενη φορά στο αγώνισμα αυτό θα φέρει την επιτυχία. Όσο για τον Φωκαϊδη έδειξε θράσος , έχει δυνατότητες και σαν πρωτάρης σε παγκόσμιο πρωτάθλημα τα κατάφερε θαυμάσια».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.